Cleveland Browns’da kabus son sürat devam ediyor! İlk sekiz maçta galibiyet yüzü göremeyen takım, bu hafta da Dak Prescott ve Ezekiel Elliott önderliğindeki Dallas Cowboys karşısında varlık gösteremedi ve sahadan 35-10 gibi yüz kızartıcı bir skorla mağlup ayrıldı.

Browns, 2015 sezonunu da hesaba kattığımızda, bu sonuçla üst üste 12. yenilgisini tadarken 66 yıllık takım tarihinde ilk kez peş peşe bu kadar çok mağlubiyet almış oldu. Öte yandan oynadığı son 20 maçın da yalnızca birisini kazanabilen Browns, ilk dokuz haftada tek bir galibiyet dahi alamadı ve 1975’ten bu yana ilk kez bir sezona (0-9)’luk dereceyle başladı.

Browns’a bu utanç verici istatistiği hediye eden Cowboys’ta ise genç yıldızlar Dak Prescott ve Ezekiel Elliott, maça damgalarını vurdu. Karşılaşmada üç touchdown pası atan Prescott, Tony Romo’nun ilk 11’e dönüş umutlarını biraz daha azaltırken bir kolej yıldızı olarak dört yılını geçirdiği Ohio’ya geri dönen Elliott da, eski dostları karşısında 92 yard koşarken iki de touchdown koşusu gerçekleştirdi.

Taşıma başına 5.1 yard elde eden Elliott’ın yanına Cowboys’ın yedek running back’i Alfred Morris’in 56 yard’lık performansı da eklenince sezonun flaş takımı Dallas, yer hücumunda durdurulamadığı bir karşılaşmada daha rahat kazandı.

Karşılaşmanın Cowboys adına bir diğer yıldızı ise şüphesiz tight end Jason Witten’dı. Uzun süredir adeta kış uykusunda olan ve eski günlerinin çok uzağında kalan Witten, Browns’ın yeni transferi Jamie Collins’in coverage’ında altında geçirdiği birçok hücumda linebacker’ı rahatlıkla alt etmeyi başararak maçta 134 yard pas tuttu ve bir touchdown pası yakaladı.

34 yaşındaki Witten, böylece Cowboys tarihinde bir maçta 100 yard barajını aşan en yaşlı oyuncu olma rekorunu da egale etti. Dallas formasıyla bunu başaran diğer bir isim, tarihin gördüğü en önemli receiver’lardan birisi olan Terrell Owens’tı.

Bütün bunlara ek olarak bu maçta öne çıkan bir başka olay da henüz ilk çeyrekte patlak veren ve iki oyuncunun karşılaşmadan atılmasına sebep olan tatsız kavga oldu. Browns hücumu esnasında yoğun bir fiziksel temas yaşayan Browns center’ı Cameron Erving ve Cowboys savunma hattı oyuncusu David Irving, pozisyonun ardından birbirlerine girince hakemler tarafından diskalifiye edildiler.

2015 draftı’nda, o zamanlar takımdan ayrılması gündemde olan yıldız center Alex Mack’in sigortası olarak seçilen Erving, bu ihmalkar davranışıyla quarterback’i Cody Kessler’ı adeta Cowboys savunmasının eline bıraktı. Bu da Browns’ın maç boyunca sadece 10 sayı kaydedebilmesinin altında yatan temel sebep oldu.

Bu sezon işleri bir türlü yoluna sokamayan Browns, önümüzdeki hafta, sezonun ikinci maçında 20 sayı önde olmasına rağmen sahadan mağlup ayrıldığı division rakibi Baltimore Ravens’a konuk olacak ancak Cleveland ekibinin bu hafta güçlü Steelers hücumunu durdurmayı başaran Ravens karşısında sezonun ilk galibiyetine ulaşması çok da olası gözükmüyor.