New Orleans Saints head koçu Sean Payton ile Saints’in eski savunma koordinatörü olan ve şu anda aynı görevi Los Angeles Rams çatısı altında yürüten Gregg Williams arasındaki hesaplaşma maçında gülen taraf Payton oldu.

Birlikte 2009 sezonu Super Bowl’u kazanan ikilinin arası, daha sonra Bounty-gate adı verilen skandal sonrası bozulmuştu. Williams’ın Saints savunma oyuncularına, karşı takımın yıldızlarını sakatlamaları için çeşitli ödüller verdiğinin ve takım içinde bu şekilde bir rekabet yarattığının anlaşılmasıyla ortaya çıkan skandal sonrası her iki koç da ceza almıştı.

Bu iki koçu New Orleans’ta tekrardan karşı karşıya getiren maçın saha içinde en çok konuşulan ismi ise hiç şüphesiz Rams’in çiçeği burnunda ilk 11 oyun kurucusu Jared Goff’tu.

2016 NFL Draftı’nın bir numarası Jared Goff, Rams formasıyla çıktığı ikinci maçında ilk sırada seçilmesini sağlayan özelliklerini sahada kaldığı süre boyunca sergiledi ve NFL kariyerine Miami Dolphins karşısında suskun bir giriş yapan genç oyun kurucu, bu maçta tam üç touchdown pası attı.

Yine de Goff, inanılmaz bir performans ortaya koyan Drew Brees’in 310 yard ve dört touchdown’lık performansına ayak uyduramadı ve Rams, Saints deplasmanından 49-21 yenik ayrıldı.

Maça çok iyi başlayan Goff, ilk yarıda üç touchdown pası atarak 2010 yılında Sam Bradford’dan sonra birinci devrede üç touchdown pasına ulaşan ilk Rams oyun kurucusu oldu. Ancak Rams savunması, hücuma destek olamadı. Brees önderliğindeki Saints, toplamda 550 yard kazanırken 11 hücumunun tam yedisinde touchdown’a ulaşmayı başardı. 49 sayıya engel olamayan Rams için bu skor, 2002 yılından beri ortaya koydukları en kötü savunma performansı oldu.

Bu yenilgiyle birlikte bu sezon oynadığı 11 maçın yedisinde sahadan üzgün ayrılan Rams’in polayoff umutları da söndü diyebiliriz. Sezon başında Los Angeles’a taşınarak adından söz ettiren ve yeni evinde büyük heyecan yaratan Rams için kalan maçlardaki tek hedef Goff’u önümüzdeki seneye hazırlamak olacak.