NFL’de sezonunun en büyük hayal kırıklıklarından biri olan Green Bay Packers, sonunda kötü gidişine dur demeyi Pazartesi Gecesi Futbolu’nda başardı. Packers, Philadelphia Eagles’ı deplasmanda 27 – 13 yenerek dört maçlık mağlubiyet serisine noktayı koydu.

Bu galibiyet ile birlikte NFC Kuzey grubunda 5-6 durumuna gelen Green Bay Packers, halen grupta üçüncü sırada yer alsa da önünde Detroit Lions ve Minnesota Vikings’i takibini sürdürüp playoff umutlarının sönmesini engelledi. Takım, birinci haftadan sonra ilk defa deplasmanda bir galibiyet alırken şu anda Lions’ın iki, Vikings’in bir galibiyet arkasında bulunuyor.

Ealges maçında Aaron Rodgers, uzun süre sonra taraftarlarına güven veren bir şekilde oynarken maçın yıldızı ise wide receiver Davante Adams oldu. Adams, 113 yard ve iki touchdown ile takımını Lincoln Financial Field’da zafere taşırken maç sonrası, “Hücumda bir süredir bocalıyorduk ve bu gece birilerinin öne çıkmasına ihtiyacımız vardı. Elbette 12 numaradan (Aaron Rodgers) her hafta bunu yapmasını bekliyoruz ve yine yaptı. Ben de öne çıkabildiğim için memnunun çünkü buna gerçekten ihtiyacımız vardı” diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında arka adalesinden sakatlanan yıldız oyun kurucu Aaron Rodgers, karşılaşmayı 39’da 30 isabet, 313 yard pas ve iki touchdown pasıyla adeta kusursuza yakın bir performansla tamamladı. Başarılı oyuncu sakatlığı ile ilgili olarak önümüzdeki Pazar gecesi Houston Texans’a karşı oynanacak maçta hazır olacağını dile getirdi.

Öte yandan Philadelphia Eagles ise bu mağlubiyetle 5-6 konumuna gerilerken grubu NFC Doğu’da son sıraya yerleşti. Eagles’ın derecesi her ne kadar Packers ile aynı olsa da Philadelphia ekibinin ligin en formda takımlarından Dallas Cowboys ve New York Giants’ı yakalayıp playoff yapması imkansız gözüküyor.

Yine de off-season’da yeniden yapılanmaya giden Eagles’ın ne olursa olsun bu sezon beklentileri yakaladığını söylemek mümkün. Takımın 2016 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçtiği quarterback Carson Wentz, karşılaşmayı 36’da 24 isabet, 254 yard pas, sıfır touchdown pası, bir interception ve bir touchdown koşusuyla tamamlarken, karşılaşmaya iyi başlada ilerleyen dakikalarda sıkıntılar yaşadı. Bir çaylak oyuncudan beklenebilecek hatalar yapan Wentz’in bu performansına rağmen geleceğe dair umut verdiğini belirtebiliriz…