2016 draft’ının başlaması sabırsızlıkla beklenirken oyun kurucu ihtiyacı olan iki takım, ipleri ellerine alarak üst sıralara tırmandı. Öncelikle o zamanki adıyla St. Louis Rams, Tenessee Titans’dan ilk seçim hakkını aldı. Rams’in bile isteye soyup soğana çevrildiği bu takastan sadece birkaç gün sonra bu sefer Philadelphia Eagles, Cleveland Browns’dan ikinci seçim hakkını takas etti.

Böylece draft’a giren en iyi iki oyun kurucunun ilk iki sırada seçilmesi kesinleşmiş oldu ancak kimin hangi sıradan gideceği henüz belli değildi. Jared Goff ve Carson Wentz arasında seçim yapacak olan Rams hangisini seçerse, diğerini de Eagles alacaktı. Sonuç olarak Rams seçimini Goff’dan yana kullanırken Wentz de Eagles’a kaldı.

O zamandan beri gelişen olaylar sonucu Goff henüz saha yüzü göremezken onun ardından ikinci sırada seçilen Wentz, her maça ilk 11’de başlayarak harika bir çaylak sezonu geçiriyor. Goff’un ne kadar süre daha kenarda oturacağı sorusunun cevabı ise sonunda geldi.

Carolina Panthers ile kendi evinde oynadığı son maçı 13-10 kaybeden Rams, maçın sonlarına doğru taraftarlarından isyan seslerini duymaya başladı. Büyük bir taraftar grubunun “Goff’u isteriz!” diye bağırmasına ve takımın ilk 11 oyun kurucusu Case Keenum’ın kötü oynamaya devam etmesine rağmen Goff’un bir süre daha kenarda oturacağı anlaşılıyor.

Oynadığı sekiz maçta sadece üç galibiyet alan Rams’ten yapılan açıklamaya göre, playoff yarışı devam ettiği sürece Case Keenum hücumun başında olacak ve umutlar tükenmediği takdirde Jared Goff kenarda oturmaya devam edecek!

Keenum’un iyi bir oyun kurucu olmadığını dünya alem biliyorken Goff’un sahaya ilk 11’de çıkmamasının tek bir açıklaması var: Goff şu anda Keenum’dan da kötü! Ancak Goff’un çok farklı sistemde oynayan bir üniversite takımından geldiğini unutmamak lazım.

Henüz hazır olmayan bir oyun kurucuyu, Rams’inki gibi kötü bir hücum hattının arkasında sahaya sürmek oyuncuya tecrübe kazandırmaktan ziyade potansiyeline ulaşmasını engelleyebilir. Fakat potansiyeli yüksek olan bir oyuncuya bir veya iki sene öğrenme şansı tanırsanız, sonunda NFL’in en iyi oyun kurucularından birine sahip olabilirsiniz (bkz. Aaron Rodgers). Bunu bilen Rams yönetimi de sabırlı davranmayı tercih ediyor.

Head koç Jeff Fisher’ın, NFL’in en çok top kaptıran ikinci oyun kurucusu olan Case Keenum’dan mutlu olması mümkün değil. Ancak Goff ne kadar oynamak isterse istesin Fisher, doğru olan şeyin çaylak oyun kurucuyu biraz daha pişmesi için kenarda oturtmak olduğunu iyi biliyor.

Peki Draft’ın ilk sırasına çıkarak Carson Wentz yerine Jared Goff’u seçen Rams organizasyonu, acaba oyuncuları yeteri kadar iyi tartamadı mı? Bu sorunun cevabını, Goff gerçek yeteneklerini göstermeye başladıktan sonra verebiliriz. O zamana kadar Los Angeles taraftarları Keenum’a sabretmeye devam edecek.