Görünüşe göre Redskins’in yıldız oyuncusu Josh Norman kendine bir hasım daha kazandı. Yıldız cornerback takımının Dallas Cowboys’a 31-26 yenildiği Şükran Günü maçında Cowboys receiver’ı Dez Bryant ile birçok pozisyonda birbirine girmenin eşiğinden döndü ve hakemler tarafından sakinleştirildi. Daha önce Odell Beckham Jr. ile birbirine giren Norman’ın yeni belalısı Dez Bryant gibi gözüküyor. Maç sonunda da sinirlerine hakim olamayan ikiliyi bu sefer diğer oyuncular ayırdı. O anlar kameralara böyle yansıdı:

Geçtiğimiz sezon Carolina Panthers ve Dallas Cowboys arasında oynanan Şükran Günü maçında da o zaman Panthers forması giyen Norman ile Bryant arasında sürtüşmeler yaşanmış ancak bu durum, rakiplerine sataşmayı seven iki oyuncunun doğal (!) davranışı olarak nitelendirilmişti.

Ancak bu hafta yaşananlar, geçtiğimiz sezondan çok ama çok ama farklıydı. Saha içerisinde yaşananları basın toplantısına taşıyan Dez Bryant da, Norman hakkında çok ağır konuştu ve Redskins’in Josh Norman’a verdiği parayı geri alması gerektiğini söyledi. Bryant’ın bu sözü, herkese Norman’ın geçtiğimiz sezon Bryant hakkında buna benzer söylediği lafı akıllara getirdi. Hatırlayacağınız üzere Norman, geçtiğimiz sezon Cowboys’un Bryant’a verdiği parayı geri alması gerektiğini söylemiş ve wide receiver’ın bunu hakkedecek bir oyun sergilemediğini dile getirmişti.

Galibiyet sonrası Norman’a göndermede bulunan Bryant, “Ben oraya çıkıp oyunumu oynamaya geldim ve öyle de yaptım. O ise olayı büyütmek istedi ve ben de bu doğrultuda hareket ettim. Fakat kendisi çok kırılgan biri. Tek yaptığı şey konuşmak. Eğer bunları saha dışında söyleseydi inanın bana bu kadar konuşamazdı. İzin vermezdim. Sonuçta güzel bir galibiyet aldık. Çok iyi hissediyoruz.” dedi.

Öte yandan Norman’ın maç boyunca kendisini savunamadığını belirten Bryant, yıldız cornerback’in sürekli kural dışı coverage yaptığını söyledi. Bryant sözlerine “Yıldız denilen bir cornerback’in rakibe şans vermemesi gerekir. Fakat bu adam onu bile beceremiyor. Çünkü korkuyor. Gerçekten aldığı para ne kadar. Yetmiş beş milyon mu? Hadi oradan.” ifadeleriyle devam etti.

Olayın bir diğer kahramanı Josh Norman ise maç sonrası yaptığı açıklamada Bryant’ın terbiyesizce davrandığını belirtti. Norman, “Maç sonu kimsenin yanına gelip öyle davranamazsın. Özellikle o kişi seninle konuşmak bile istemiyorsa. Maçı kazandılar tamam ama terbiyesizliğin lüzumu yok. Bu tarz şeyler bana ters geliyor. Ona karşı üç veya dört maç oynadım. Hiç birinde öyle muhteşem bir oyun ortaya koyamadı. Touchdown bile kaydedemedi.” açıklamasını yaptı.

Öte yandan ortaya büyük bir iddia atan Josh Norman, Dez Bryant’ın maç bitiminde oyuncunun yanına gelip  ‘Benim geldiğim yerde adamın üstüne şarjörü boşaltırlar’ dediğini söyledi. Doğruluğu ispatlanırsa sansasyon etkisi yaratacak bu ifadelerle ilgili Norman, “Yıldız diye anılan böyle bir adamın bu şekilde davranması gerçekten çok anlamsız. İstediği gibi konuşsun. Gerçekten bunları düşünüyorsa gitsin parkta çocuklarla oynasın.” dedi.

Norman ile ilgili tweet’lerine devam eden Bryant hafta boyunca Norman’ın maç içerisindeki berbat coverage’larını paylaşacağını ve kendisinin ikili markajda nasıl üstün olduğunu videolarla göstereceğini yazdı ve maç sonunda yaptığı ağır açıklamalarda biraz fazla ileri gittiğini kabul etti.

Ne yazık ki bu iki takım bu sezon daha karşılaşmayacak. Nitekim NFC Doğu grubu bir başka yıldız rekabetine daha yuva olmuş durumda. Fakat bu sefer ki biraz daha farklı.