Bundan sadece bir ay önce, yakaladığı interception’ı bir okçuyu andıracak şekilde kutlayan ve bu hareketini dokuz bin dolarla ödeyen Josh Norman, para cezalarına kaldığı yerden devam ediyor. Yıldız cornerback, Birleşik Krallık’taki Cincinnati Bengals karşılaşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında bir hakeme “You suck!” (Batırdın) dediği için şimdi de 25.000 dolarlık cezaya çarptırıldı.

Bahsi geçen basın konferansına boynunda Manchester United atkısıyla çıkan ve Türkiye’ye daha birkaç dakika önce inmiş ve hava alanında kim olduğunu bilmediği anlamsız bir güruh tarafından üzerine geldiği takımın atkısı atılmış yeni transferi andıran Norman, konferans esnasında pervasızlığın dozunu kaçırarak maçtaki yönetiminden memnun olmadığı Brad Freeman hakkında söze “Şu 88 numaralı hakem kim ya? Bunu kesinlikle öğrenmem gerekiyor.” gibi tehditkar ifadelerle başladı.

Norman, bununla da yetinmedi ve hakemin adı kendisine söylendiğinde ise bu sefer sanki karşısında Freeman varmışçasına “Bu maç batırdın adamım. Ne kadar fiziksel bir oyun oynadığımızın farkında değil misin? Kalkmışız Amerika’dan buralara kadar gelmişiz, bir de senin yaptığına bak.” gibi oldukça samimi bir sitemde bulundu.

Bu sezon oyuncuların mütevazı touchdown sevinçlerinden, tasarım kramponlarına kadar her şeye burnunu sokarak adeta uçan kuşa bile para cezası kesen NFL, Norman’ın bu sivri dili karşısında durur mu, hemen Norman’ın bu sözlerine de bir değer biçti. Hem de tam 25.000 dolar olarak!

İlginçtir, iki hafta önce yaptığı sert blok ile Buffalo Bills cornerback’i Aaron Williams’ın neredeyse futbol kariyerini bitiren Miami Dolphins wide receiver’ı Jarvis Landry’e bile 24.309 dolar ceza verilmişti.

Bu son ceza ile birlikte NFL’e bu sezon tam 34 bin dolar para ödeyen Norman, Roger Goodell’e şöyle orta hallisinden bir binek araç kazandırmış oldu. Ancak merak etmeyin, bu gidişle Norman daha çok ceza yiyeceğe benziyor ki sezon sonunda bizim garip (!) Goodell’e sadece bir binek araba değil, koskoca bir filo hediye edecek kadar para öderse hiç şaşırmayın.