Minnesota Vikings’te Blair Walsh dönemi resmen sona erdi. Takım, geçtiğimiz günlerde oyuncuyla yollarını ayırdığını açıkladı. Genç kicker, 2012 yılından beri takımın kicker’lığını yapıyordu.

Bir zamanların yıldız kicker’ı Walsh, geçtiğimiz hafta Washington Redskins’e kaybedilen maçta bir point after touchdown (PAT) kaçırınca olanlar oldu. Tabi bu, bardağı taşıran son damlaydı. Walsh, geçtiğimiz sezon playoff’larda Seattle Seahawks ile oynanan wild-card maçının son saniyesinde vurduğu alan golünü sayıya çeviremeyip Vikings’in sezonu kapamasına neden olunca çok ciddi eleştirilere maruz kalmıştı.

Bu sezon boyunca da çok iyi performans gösteremeyen Walsh, şu ana kadar dört PAT ve dört alan golü kaçırdı. Detroit Lions ile oynanan dokuzuncu hafta maçında yine bir PAT kaçıran kicker’ın, bir alan golü de Lions tarafından bloklanmış ve Vikings o maçtan da mağlup ayrılmıştı.

O karşılaşma sonrası basın mensuplarının bitmek bilmeyen sorularına sitem eden Walsh, “Sürekli aynı soruları soruyorsunuz: ‘Niye yapamadın?’, ‘Neden olmadı?’. Eğer cevabını bilseydim böyle olmazdı. Kendime güvenim tam. Şu an zor bir dönem yaşıyorum. Bunu atlatacağıma da inanıyorum.” demişti.

Kicker’lık görevini daha fazla Walsh’a bırakmak istemeyen Vikings, geçtiğimiz hafta içerisinde altı farklı oyuncuyu denemelere çağırmıştı. Yine de Washington Redskins maçına Walsh’la çıkmaya karar veren takım, oyuncuya bir şans daha verdi.

Maç öncesi konuşan Vikings head koçu Mike Zimmer ise “Şu an için elimizdeki tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Bizim için en iyi kicker’a karar verip yol alacağız.” gibi politik ifadeler kullanmıştı.

Bu açıklamanın üzerine Walsh, Washington Redskins maçında da PAT kaçırınca, takımdaki toleransını da bitirmiş oldu ve Vikings, oyuncuyla yollarını ayırmaya karar verdi. Çaylak sezonu 2012’de Pro Bowler seçilen Walsh, o sezon birçok rekoru kırmayı başarmıştı. İkinci yılından itibaren düşüşe geçen oyuncu, bir türlü çaylak sezonundaki performansına geri dönememişti.

Minnesota Vikings, Walsh’ı göndermesinin ardından Çarşamba günü eski bir Washington Redskins kicker’ı Kai Forbath ile sözleşme imzaladığını  duyurdu.