Denver Broncos savunma koçu Wade Phillips, San Diego Chargers’ı 27-19 skorla mağlup ettikleri maçın ikinci çeyreğinde running back Melvin Gordon’ın ona doğru koşarak kendini durduramamasıyla aldığı darbeyle sakatlandı.

Phillips gerekli testlerin yapılabilmesi için bir hastaneye kaldırılmıştı. Maçın ardından, tamamen iyi olduğunu ve bu hafta başında takımının başında olacağını açıklamıştı.

Stadyumu terk etmeden önce, Phillips eliyle yaptığı işaretle iyi olduğunu takımına belli etmişti. Broncos takımı da talihsiz olayın hemen ardından koçlarının iyi olduğunu resmi olarak açıkladı. Maçın devamında tecrübeli koçun yerini linebacker koçu Reggie Herring aldı.

Broncos head koçu Gary Kubiak, maç esnasında CBS Sports’a Phillips’in iyi olacağını ve oyuncularının da koçları hakkında endişelenmemesini istediğini belirtti. Phillips’in sakatlandığı sonrası oyun uzunca bir süre durunca herkes endişelenmişti…

Görüldüğü gibi, oyun hızlandığında ve saha çizgilerinin dışına taşabilecek kadar sert ve hızlı bir pozisyon varken saha kenarında oyuncular ve personel tehlikede olabiliyor. Geçmişte de, Saints koçu Sean Payton yine bir saha kenarı karmaşasında bacağını kırmıştı. Giants’ın eski koçu Tom Coughlin ve o zamanki Jaguars koçu Jack Del Rio benzer sakatlıklar yaşamış ve birden kendilerini o anki pozisyonun ortasında bulmuşlardı.

Kazayla da olsa, Phillips’in aldığı darbeden dolayı kendini kötü hisseden Melvin Gordon, kendisinin üzgün olduğunu belirterek Broncos koçundan özür diledi.

Maçtan sonra yaptığı açıklamalarda Gordon, “İnanılmaz hızlı koşuyordum ve hatırladığım kadarıyla Von Miller (Broncos linebacker’ı) beni dışarıya itti. Onu incittiğimi bilmiyordum.” dedi.

“Hatta bunu yapanın ben olduğumun bile farkında değildim. Umarım o iyidir. Böyle giden bir oyundayken, eğer saha kenarındaki bir futbolcu ise genelde sizi yakalarlar. En azından bunu denerler. Ona doğru koşuyordu ve çok hızlı olduğum için kendimi durduramadım. Gerçekten çok üzgünüm. Özellikle onu incitenin ben olduğumu farkettiğimde çok üzüldüm. Kesinlikle bir art niyetim yoktu.” ifadelerini kullanan Melvin Gordon, bu açıklamalarıyla herkesin gönlünü kazandı.

Olayın ardından Twitter hesabından esprili üslubuyla açıklamalarda bulunan Wade Phillips, iyi olduğunu ve dokuzuncu haftada takımının başında olacağını söyledi. Tecrübeli koça geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz…