Green Bay Packers ile anlaşmasının üzerinden iki hafta bile geçmemişken takım tarafından serbest bırakılan Knile Davis, yeni takımını çabuk bulmuş ve New York Jets’in yolunu tutmuştu. Ancak Davis’in Jets macerası; bir hafta değil, bir gün değil sadece iki buçuk saatte son buldu ve genç running back, daha New York yolculuğu için valizini hazırlamaya başlamamışken takım tarafından serbest bırakıldığını öğrendi.

Bundan yalnızca iki sezon önce Jamaal Charles’ın veliahtı olarak gösterilen Davis, geçtiğimiz sezon Kansas City Chiefs’te iki genç running back, Spencer Ware ve Charcandrick West’in parlaması sonrası gözden düşmüş ve depth chart’ın dibini boylamıştı.

Buna rağmen, Eddie Lacy ve James Starks’ın sakatlıkları sebebiyle running back sıkıntısı yaşayan Green Bay Packers’ın Chiefs’e teklif götürmesi sonucu Davis’in kariyeri için yeniden bir umut ışığı belirmişti. Fakat Packers’ın sistemine alışması zaman alan Davis, bu süre içerisinde takımın Ty Montgomery ve Randall Cobb gibi koşabilen wide receiver’larından verim alması sebebiyle kadroda düşünülmeyen adam haline gelmişti.

Serbest bırakılmasını takiben bir üçüncü şansı bulduğunu düşünen Davis’e bir tokat da sadece iki buçuk saattir birlikte olduğu takımı Jets’ten geldi ve New York ekibi, serbest oyuncu piyasasının bir başka dikkat çeken ismi C.J. Spiller uğruna Davis’i serbest bıraktı.

Jets’in Spiller’ı kadrosuna katmasının üzerinden  fazla zaman geçmemişti ki bu transferle ilgili detaylar da yavaş yavaş basına sızmaya başladı. NFL.com’un ünlü muhabiri Ian Rapoport’a göre Jets, önce Spiller’ın kapısını çalmış ancak kendisinden net bir “Evet” alamadığı için Davis’i bir sigorta olarak kadrosuna katmıştı.

Geride bıraktığımız haftanın sonlarına doğru Seattle Seahawks ile yolları ayrılan Spiller, uzun yıllardır beklenenin oldukça altında kalırken bir önceki takımı New Orleans Saints’te de tutunamamış ve yıldız running back Mark Ingram’ın arkasındaki “güvenilir yedek” rolünü Tim Hightower’a kaptırınca off-season’da takımsız kalmıştı.