Sezonun flaş ekibi Oakland Raiders, dün gece sahasında konuk ettiği son şampiyon Denver Broncos’u 30-20 mağlup etmeyi başardı ve bütün takımların playoff yarışının içinde olması sebebiyle NFL’in bu sezon en zorlu grubu olarak nitelendirilen AFC Batı’da liderliğe yükseldi.

Geçtiğimiz hafta Tampa Bay Buccaneers karşısında 513 yard’lık performansıyla kulüp tarihinde bir rekora imza atan quarterback Derek Carr, bu hafta Denver Broncos’a karşı kendisini fazla zorlamadı ve maçı 184 yard pas atarak tamamladı.

Grup olarak maçı 218 yard ile bitiren Raiders runing back’leri arasından şüphesiz öne çıkan isim 114 yard’lık performansıyla Latavius Murray’di. Çaylak running back Jalen Richard ve DeAndre Washington da, Murray’nin bu istatistiğine 62 ve 35 yard’lık katkıda bulundu.

Aynı zamanda Oakland Raiders adına tüm touchdown’lara imzasını atan Murray, kariyerinde ilk kez bir maçta üç touchdown kaydetmeyi başardı. Üçüncü touchdown’undan sonra topu takım arkadaşı Austin Howard’a veren Murray, Raiders’ın sağ tackle’ı Howard’ın topu yere doğru fırlatıp sevinmesine de ortak oldu.

Maç sonunda açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, “Daha da ileriye gideceğimizi düşünüyorum. Yeni bir takımız. Her gün daha iyi olmak istiyoruz. Bu akşam çok önemli bir galibiyet aldık. Ancak çok da sevinmemeliyiz, çünkü daha sadece yarı yoldayız.” dedi.

Bu maç öncesine kadar Oakland Raiders, bazı kesimler tarafından bu sezon kolay takımlara karşı kazanıyor diye sıkça eleştiriliyordu. Raiders, bu algıyı da ligin en iyi korkutucu savunmalarından birisine sahip olan Denver Broncos’a karşı gösterdiği performans ile yıkmış oldu.

Karşılaşmanın ardından mikrofon başına geçen Raiders’ın sol tackle’ı Donald Penn de bu konuya değinerek “Hafta içerisinde herkes çok fazla konuştu. Daha önce söylediğim gibi biz medyayla konuşmayız. Sahada konuşuruz. Bunu da bugün gösterdik.” açıklamasını yaptı.

Penn, geçen haftaki Tampa Bay Buccaneers maçına nazaran bu hafta daha az efor sarf eden Derek Carr ve takım arkadaşlarından övgüyle bahsetti ve onları böyle izlemenin çok keyifli olduğunu belirtti.

Raiders’daki dönüşümün mimarlarından head koç Jack Del Rio da “Artık herkes bizden başarı gelmesini bekliyor. İyi bir takım olmayı başardık. Oyuncularımı da tebrik ediyorum. Hafta içerisindeki performanslarını tam anlamıyla bu maçta yansıttılar.” ifadelerini kullanarak gitgide yükselen beklentileri karşılamanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

Oakland Raiders gerçekten zoru başarma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Zayıf rakipleri karşısındaki iyi performansı, son şampiyon Denver Broncos karşısında da devam ettirmek çok zor bir işti. Ancak onlar, bunun da üstesinden gelerek adeta rüştlerini ispat etmiş oldular.