Geçtiğimiz haftalarda Arian Foster, geçtiğimiz günlerde ise Andre Johnson gibi isimler kariyerlerine nokta koymaya karar verirken eski Buffalo Bills widereceiver’ı Percy Harvin emeklilikten geri döndüğünü açıkladı ve Salı günü de eski takımıyla sözleşme imzaladı.

NFL Network’ün haberine göre Buffalo Bills, 28 yaşındaki Harvin’e ligin kalan sekiz maçı için bir milyon dolar ödeyecek. Böylelikle Harvin, yedi aydan az bir süre sonra hem de gayet iyi bir ücret karşılığında takımına geri dönmüş oldu.

Geçtiğimiz sezon Kasım ayında kalçasından ağır bir sakatlık geçiren Harvin, Bills tarafından Injured Reserve’e (IR) alınmıştı. Harvin, sakatlar listesine alınmasından sonra da emekli olacağını açıklamıştı.

Kadrosunda receiver sıkıntısı çeken Buffalo Bills çareyi, eski oyuncusunda buldu. Sezon başında genç yıldızı Sammy Watkins ve ardından Greg Salas’ı kaybeden takım, son olarak Marquise Goodwin’in beyin sarsıntısı (concussion) protokolüne girmesinden sonra bu alanda sıkıntı yaşıyordu.

Buna ek olarak Harvin, öyle bir zamanda geri dönüş yaptı ki Buffalo Bills bu hafta Harvin’in bir önceki takımı Seattle Seahawks ile karşılaşacak. Tabii bu durum kendisinden başka kimseyi heyecanlandırmıyor gibi. Zira bir seneyi aşkın bir süredir maça çıkmayan Harvin’in daha ilk maçtan çıkıp ortalığı dağıtmasını beklemiyoruz.

Seattle Seahawks maçının ardından bye haftasına girecek olan Bills, on birinci hafta Cincinnati Bengals ile karşılaşacak. Eğer Harvin eski ritmini yakalarsa playoff yarışında tutunmaya çalışan Bills’e çok faydalı olacaktır.