Dün akşam New England Patriots’ın Seattle Seahawks’ı konuk ettiği haftanın en merakla beklenen maçlarından birinde Seattle Seahawks rakibini 31-24 yenmeyi başardı ve galibiyet serisini iki maça çıkarmış oldu. Bu maç aynı zamanda iki takımın 2015 yılındaki Super Bowl’dan ilk defa karşı karşıya geldiği maçtı.

Maç sonunda soyunma odasının yolunu tutan Seahawks head koçu Pete Carroll oyun kurucusu Russell Wilson’ın performansına hayran kalmış olmalı ki Wilson’a galibiyet sonrası bir tebrik ve sarılmayı çok görmemiş. Sezon başından beri çeşitli diz sakatlıklarıyla uğraşan Wilson buna rağmen hiçbir maçı kaçırmamış ve tüm antrenmanlara katılmıştı.

Wilson sezon başına göre son iki maçtır epey formda gözüküyor ve bu gelişme ligin diğer takımları için pek de hayra alamet değil gibi. Kendisi adına sezonun en iyi maçını çıkaran Wilson maçı 25/37 isabet, 348 yard ve üç touchdown pası atarak tamamladı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Seahawks head koçu Carroll Wilson’dan övgüyle bahsetti ve oyuncunun sonunda eski formunu yakaladığını söyledi.

Seahawks ofansının dün akşamki performansına savunma da ayak uydurdu ve galibiyette önemli rol oynadı.  İster kaderin cilvesi deyin ister tesadüf. Bitime bir dakika kala Patriots’ı end zone’a bir yard kala durdurmayı başaran Seahawks sahadan galip ayrıldı ve Super Bowl 49’da aynı duruma düşen takım bu sefer Patriots’a o duyguyu tattırdı.

Tabii burada Russell Wilson’ın eski sağlığına dönmüş olmasının payı da büyük. Maç sonunda bu noktaya değinen head koç Carroll, “Bir süredir Russ’ın dönmesini bekliyorduk. Belki biraz fazla bekledik ama buna değdiğini son iki maçtır sizde görmüşsünüzdür. Güzel bir galibiyet aldık. İyi bir takımız ve daha da ileriye gidebiliriz.” diye konuştu.

Dün gece Seahawks adına maçtaki tüm touchdown’lara imzasını atan Doug Baldwin de, “Çok etkili hücum silahlarımız var. Öyle bir oyun kurucuya sahibiz ki, o silahları çok iyi şekilde kullanmasını biliyor. Bu maç bizim için içimizdeki ejderhayı dışarı vurma maçıydı.” açıklamasını yaptı.

NFC Batı grubunda 6-2-1 ile birinci sırada bulunan Seahawks en yakın rakibi Arizona Cardinals’ın iki maç önünde bulunuyor. Sezon başına nazaran son maçlarda daha iyi bir takım görüntüsü sergileyen Seattle ekibi sakatlıktan dönecek olan defensive end Michael Bennett ve running back Thomas Rawls’a da kısa bir süre içinde kavuşacak.