Şükran Günü’ne özel NFL’de üç karşılaşmanın oynandığı Perşembe gününde, kozlarını paylaşan ilk iki takım Detroit Lions ve Minnesota Vikings’ti. NFC Kuzey Grubu’nda lideri belirleyecek bu maçta gülen taraf, Sam Bradford’ın bitime 30 saniye kala attığı interception sonrası alan golü fırsatı yakalayan Lions oldu ve 1934’ten bu yana her yıl Şükran Günü maçlarından birisine ev sahipliği yapan Detroit ekibi, sahadan 16-13’lük skorla ayrılarak bu sezon güçlü Vikings savunmasına karşı ikinci galibiyetini elde etti.

Skor anlamında kısır geçen karşılaşmada Lions quarterback’i Matthew Stafford, ilk çeyrekte tecrübeli wide receiver Anquan Boldin’i end zone’da buluşturarak karşılaşmayı bir touchdown pası ile kapadı. Rakip takım Vikings’in maçta kaydettiği tek touchdown ise, yine birinci çeyrekte running back Matt Asiata’dan geldi.

Şükran Günü tatilini NFL ile değerlendirmek için Ford Field’a akın eden Amerikan futbolu severler, karşılaşmanın geri kalanında touchdown izleme fırsatı bulamazken maçın son anları nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu.

Bitime 30 saniye kala, skor 13-13 iken kendi 20 yard’ından top kaldıran Vikings, quarterback Sam Bradford’ın öncülüğünde game-winning (maç kazandıran) drive’ı gerçekleştirip alan golüne ulaşarak maçı kazanma niyetindeydi. Ancak Bradford’ın, wide receiver Adam Thielen’a attığı pas Lions’ın yıldız cornerback’i Darius Slay tarafından intercept edilince senaryo bir anda tam tersine döndü!

Gerçek anlamda ayağına gelen bu fırsatı kaçırmayan Lions kicker’ı Matt Prater da dört saniye kala 40 yard’dan vurduğu alan golünde isabeti bulunca hem takımına galibiyeti getirdi hem de sadece birkaç dakika öncesinde maçı kazanma umuduyla sahada olan Vikings’e büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Ayrıca bu alan golüyle Prater, kariyerinde denediği 25. maç kazandıran veya maçı uzatmaya götüren alan golünde de isabeti bularak ulaşılması güç bir istatistiğe imzasını attı.

Öte yandan Lions, bundan iki hafta önce deplasmanda mağlup ettiği Vikings’i bir kez daha yenerek NFC Kuzey’in liderliğini almanın yanı sıra, olası bir galibiyet eşitliği durumunda Vikings’e karşı üstünlük elde etmiş oldu. Bu da, Green Bay Packers’ın yavaş yavaş denklemden ayrıldığı NFC Kuzey’de, Lions’ın playoff umudunu oldukça güçlendirdi.

Head koç Jim Caldwell de maçın ardından yaptığı açıklamalarında bu konuya değinerek “Şu an avantajlı durumda olduğumuz açık.” derken “Tabi NFL, size art arda aldığınız birkaç galibiyet sonrası ödül veren bir kurum değil, ancak yine de bu performansımızı sezon sonuna kadar taşıyacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Caldwell, pek de haksız sayılmaz. Calvin Johnson’ın ayrılışından beri adeta üzerindeki ölü toprağını atan Lions, iki yıl sonra playoff’lara dönmek için oldukça kararlı gözüküyor…