Son haftaların en büyük tartışma konularından biri haline gelen Dallas Cowboys’un oyun kurucu durumu ile ilgili beklenen açıklama sonunda geldi. Konu ile ilgili haftalardır kesin konuşmaktan kaçınan takımın sahibi Jerry Jones,  haftaya oynanacak Baltimore Ravens maçında Tony Romo’nun yedek kulübesinde oturacağını söyledi.

Sezon öncesi oynanan hazırlık maçında sırtından sakatlanan Romo, birkaç haftadır geri dönmenin hazırlıklarını yapıyordu. Ancak Romo’nun dönüşünden sonra kimi oynatacağına bir türlü karar veremeyen Cowboys yönetimi, Romo’nun tedavisini ve sahalara geri dönmesini biraz ağırdan alarak Dak Prescott’a mümkün olduğu kadar çok şans tanımak istedi.

Son olarak Pittsburgh Steelers karşısında takımına yine çok önemli bir galibiyet getiren Prescott, sonunda Cowboys yönetimini tam olarak ikna etmişe benziyor.

Steelers karşısında verdiği 32 pasın 22’sinde isabet bulan Prescott maçı 319 yard ve iki touchdown ile tamamladı. Sezon başından beri toplamda %67 isabet oranıyla 2,339 yard ve 14 touchdown’u bulunan Prescott, takım arkadaşı Ezekiell Elliott ile birlikte “Yılın Hücum Çaylağı” ödülünün en büyük favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

Konu ile ilgili verdiği röportajda konuşan takım sahibi Jerry Jones, “Şu anda Dak oynuyor ve böyle devam edeceğiz. Bunun kimse için garip olacağını düşünmüyorum. Tony orada olacağı için çok mutluyum çünkü ona ihtiyacımız olduğunda oyuna girebilecek. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki Tony, takımın yararı için ne gerekiyorsa yapmaya hazır.” diyerek Romo’nun profesyonelliğine olan inancını dile getirdi.

2006 yılında ilk 11’e yerleştiğinden beri ilk defa kulübede oturacak olan tecrübeli oyun kurucudan henüz kesin bir açıklama gelmese de bu durumun en azından Romo için garip olduğundan emin olabiliriz.

Jerry Jones ile çok yakın arkadaş olduğu bilinen Romo, şimdilik takımın yararı için kulübede oturacak olsa da önümüzdeki sezon yedek kalmaya devam etmek istemeyecektir. Diğer taraftan Cowboys da bu kadar pahalı bir yedeği takımında tutarak bu maaş yükünün altına girmeyi kabul edemez. Bakalım önce kim harekete geçecek…