Geçtiğimiz Pazar günü Tennessee Titans ile San Diego Chargers’ı karşı karşıya getiren ve 43-35 Chargers’ın galibiyetiyle sonuçlanan maçın parlayan yıldızı Chargers’ın genç running back’i Melvin Gordon oldu. Kariyer rekoru kırarak 196 yard koşan Gordon, bu maçta bir de touchdown kaydetti.

Touchdown bulamadığı çaylak sezonundan sonra bambaşka bir görüntü çizen Gordon, üçüncü çeyreğin bitmesine beş dakika kala goal-line hücumunda end-zone’a girerek bu sezonki 11. touchdown’una ulaştı ve böylece sezonun şu ana kadar en çok touchdown kaydeden oyuncusu oldu. Karşılaşmada 32 kez top taşıyan yetenekli oyuncu, dört de pas yakalayarak takımına pas oyunlarında 65 yard kazandırdı.

Gordon’ın durdurulması zor performansı karşısında Titans’ı ayakta tutan isim ise genç yıldız quarterback Marcus Mariota oldu. İkinci çeyrekte takımı 16-0 geriye düşmüşken sahneye çıkan Mariota, wide receiver Rishard Matthews’a 10 dakikada iki touchdown pası atarak soyunma odasına gitmeden önce farkı beşe indirdi ve Titans’ı rahatlattı.

İlk yarının son anlarında elit bir quarterback’i aratmayacak biçimde oynayan Mariota, şovuna ikinci yarının ilk anlarında da devam etti ve bu sefer end zone’a kendisi girerek 21-19’luk skorla takımına maçtaki ilk üstünlüğünü getirdi.

Ancak karşılaşmanın geri kalanı, Mariota için hayal kırıklığı yaratan anlara sahne oldu. Önce yaptığı fumble, sonrasında da attığı interception ile Chargers’ın tecrübeli defansif back’leri Brandon Flowers ve Dwight Lowery’nin touchdown kaydetmesine sebep olan Mariota, ilerleyen dakikalarda tight end Delanie Walker’a bir touchdown pası atsa da fayda etmedi ve Titans, bulduğu ekstra touchdown’lar ile havaya giren Chargers’a yetişemedi.

Bu son mağlubiyetle Titans, takım tarihinin utanç kaynağı olan bir istatistiği de geliştirdi. 1993 sezonundan bu yana Cahrgers ile altı kez San Diego’da karşılaşan Tennessee Titans (1996 yılına kadarki adıyla Houston Oilers), bu karşılaşmaların tamamından mağlup ayrılmıştı. Pazar gecesi de bu “San Diego” lanetini kıramayan takım, yüz kızartıcı San Diego mağlubiyetlerine bir yenisini ekledi.