NFL’in bu sezonki en flaş takımlarından Minnesota Vikings’in hücum koordinatörü Norv Turner, sekizinci haftada alınan beklenmedik Chicago Bears yenilgisi sonrası ani bir kararla görevinden ayrıldı. 64 yaşındaki Turner’ın neden ayrıldığı tam olarak bilinmese de istifa kararının hemen ardından yaptığı açıklamada “Kaçıyormuş gibi görünmek istemiyorum ancak bazı şeyler iyi gitmiyordu. Takım için en doğrusu buydu.” dedi.

Kararın sağlık nedenlerine dayanmadığını da söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini “Açıklama yapmadan önceki birkaç gece uyuyamadım. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek tamamladı.

Turner’ın bu açıklamasını takiben  basın mensuplarıyla bir araya gelen Vikings head koçu Mike Zimmer, yakın arkadaşının görevden ayrılmasıyla ilgili olarak “Çok ama çok şaşırdım. Norv, benim çok yakın bir arkadaşımdı ve son üç yıldır benim sağ kolum haline gelmişti. Bu kararın takım için en doğrusu olduğuna karar verdi. Kişisel detaylara girmem doğru olmaz.” dedi.

Turner’ın gelecekte neler yapacağı sorusunu ise “Norv, bana emekli olduğunu değil görevinden ayrıldığını söyledi.” diye cevap veren koç Zimmer, NFL’in en iyi takımlarından birinin hücum koordinatörünün neden durup dururken görevinden ayrıldığı ile ilgili soru işaretleri doğurdu.

Hem Teddy Bridgewater’ın hem de Adrian Peterson’un sakatlıklar sebebiyle oynayamadığı 2016 sezonunda NFL’in en iyi takımlarından birisi haline gelen Vikings, bu performansını ilk olarak savunmasına borçlu olsa da son dakika transferiyle kadroya katılan Sam Bradford’dan verim almayı başaran Norv Turner, hiç şüphesiz başarının temel taşlarından biriydi. 1991 yılından beri profesyonel futbolun içinde olan Turner’ın görevinden ayrılacağı dedikoduları bir süredir konuşulsa da sezon bitmeden bunun gerçekleşeceğini kimse düşünmemişti.

Turner’ın ayrılığının ardından yerine geçen isim ise takımın tight end koçu görevini yürüten Pat Shurmur oldu. Sam Bradford’u çok yakından tanıyan Shurmur, St. Louis Rams ve Philadelphia Eagles çatıları altında oyun kurucunun hücum koordinatörüydü. Halen Vikings’in oyun kurucu koçu görevini üstlenen ve Norv Turner’ın oğlu olan Scott Turner’ın ise görevine devam edeceği açıklandı.