Kansas City Chiefs, bu sezon neredeyse hiç faydalanamadığı süperstar running back’i Jamaal Charles’ı Injured Reserve (IR) listesine koydu. Böylelikle Charles, en erken sekiz hafta sonra takımla sahaya çıkabilecek ki bu da tecrübeli oyuncunun çok büyük ihtimalle sezonu kapattığı anlamına geliyor.

2016 sezonunda sadece üç maçta oynayan ve bu üç maçta da kısıtlı süreler alan Charles, top taşıdığı 12 down’da 40 yard koşarken ve bir de touchdown kaydetmişti.

29 yaşındaki veteran oyuncu, dizindeki şişlik nedeniyle sıkıntı yaşıyordu ve bu hafta Dr. James Andrews’a muayene olması kararlaştırılmıştı. Muayeneden sonra Dr. Andrews, Charles’ın dizinden ikinci kez ameliyat olması gerektiğine karar verdi. Basına sızan haberlere göre ise sakatlığın, Charles’ın kaç ay başını ağrıtacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

Bu son sakatlığıyla beraber Charles’ın adı, Injured Reserve (IR) listesine peş peşe iki sezon yazılmış oldu. 2015 sezonunun beşinci haftasında Chicago Bears ile oynana maçta sakatlanan Charles’ın  sağ dizinin ön çapraz bağları (ACL) yırtılmıştı. Bunun üzerine Kansas ekibi, yıldız oyuncusunu IR’a koymak zorunda kalmıştı. Ayrıca Charles, 2011 sezonunda sol dizindeki çapraz bağların kopması sebebiyle yalnızca iki karşılaşmada boy gösterebilmişti.

Sezon boyunca takımını muallakta bırakan Charles’ın duruunun netleşmesiyle Chiefs’i taşıyacak running back’in Spencer Ware olacağı da tescillendi. Ware’ın bu sezon toplam 511 yard’a ulaşan performansı, tecrübeli running back Charles’ın yaşı ve her iki dizindeki sakatlık geçmişiyle birlikte göz önüne alındığında önümüzdeki sezon Kansas City, running back pozisyonunda bir devrim yapıp Charles’ı takımdan yollarsa hiç şaşırmamak lazım.

Uzun vadede Ware takımı kurtaracak olsa da, geçtiğimiz hafta Chiefs’in Indianapolis Colts’u mağlup ettiği karşılaşmada genç running back beyin sarsıntısı geçirmişti. Buna rağmen bu hafta Jacksonville Jaguars’a karşı oynanacak maçta takım, bir diğer running back’i Charcandrick West’e güveniyor. Tabi Chiefs, hafta içerisinde geçtiğimiz sezonu Tennessee Titans ile geçiren Bishop Sankey ile anlaşarak West’in arkasını bir nevi sağlama almıştı. Öte yandan, takımın Trent Richardson ve Vick Ballard ile de görüştüğü söylentiler arasında.