Head koç Rex Ryan ile takımı Buffalo Bills, geçtiğimiz Salı günü yollarını ayırmıştı. Buffalo ekibinin en önemli pozisyonunda yaptığı bu hamle, meğer takımda başlayan reformun habercisiymiş.

Şu an gündemdeki son değişiklik, takımın bir diğer önemli pozisyonunda. Pazar günü New York Jets’e karşı oynanacak olan sezon finalinde Bills, oyun kurucusu Tyrod Taylor’ı kenara çekip yedek quarterback’i E.J. Manuel ile sahaya çıkacak.

17. hafta, EJ Manuel için 2017’deki performansı adına bir deneme maçı olacak. Önceliği her zaman Taylor’a veren ve onu sürekli takımın merkezinde tutmaya çalışan Rex Ryan, hala takımın başında olsaydı böyle bir değişikliğin yapılmayacağı şüphe götürmez bir gerçekti. Ryan ile yolların ayrılmasının hemen sonrasında yapılan bu hamleden de anlaşılacağı gibi tecrübeli head koçun kovulması as oyun kurucu Taylor’ın işine hiç yaramayacak gibi.

Bu değişikliğin sadece sahadaki performansa bağlı olmadığı da kulislerde konuşulan konular arasında. Taylor ile yüklü bir miktarla sözleşme imzalayan Buffalo Bills, Pazar günü oynanacak maçta oyun kurucularının sakatlanmasını göze alamamış olabilir. Nitekim eğer Taylor, Jets karşısında ciddi bir sakatlık geçirirse, takımla anlaştığı üzere kontratının geri kalan 30.75 milyon dolarını garanti ücret olarak alacak.

Bu istenmeyen finansal durumun yanında, Ryan’ın ayrılışından sonra geçici head koç olarak açıklansa da takımla daimi bir sözleşme imzalama ihtimali bulunan Anthony Lynn, 17. haftada Manuel’in performansını değerlendirmek için kendisine önemli bir fırsat yaratmış oldu.

16. haftada Bills, Miami Dolphins’e uzatmalarda boyun eğerken kariyer maçlarından birisini çıkaran Tyrod Taylor’dan bu zamana kadar gördüğümüz her şey daha atletik ve heyecan verici performansları işaret ediyor. Zaten Buffalo Bills idari ekibi de, şimdiye kadar pek izleme fırsatı bulamadığımız Manuel’in performansından büyülenerek sarsılmaya pek hazır görünmüyor.

Buna rağmen, Buffalo ekibinin önümüzdeki off-season’da Taylor ile yollarını ayırması da gündemde. Yani anlayacağınız bu haftayı kenarda geçirecek olan Taylor, Bills defterini geçtiğimiz hafta oynanan Dolphins maçıyla kapatmış olabilir.