Arizona Cardinals wide receiver’ı Michael Floyd geçtiğimiz günlerde Scottsdale/Arizona’da alkollü araç kullandığı gerekçesiyle polis tarafından tutuklandı. Scottsdale Polis Departmanı’nın yaptığı açıklamaya göre Floyd, trafik ışığını beklerken direksiyon başında uyuyakaldı.

Aracın hareket etmediğini fark eden ekip arabası, Floyd’u kontrol edip alkol testi yaptıktan sonra tecrübeli oyuncuyu tutukladı ve karakola götürdü, Kendisini karakola getiren polsiler tarafından yazılan raporda, Floyd’un alkol etkisinde olduğundan dengesiz sözler söylediği ve gözlerinin de kıpkırmızı olduğu belirtildi. 2012 NFL Draftı’nın ilk tur seçimi Floyd ise, yaptığı savunmada sadece birkaç kadeh içki içtiğini belirtse de polisleri ikna edemedi.

Floyd, göz altına alındıktan sonra Pazartesi günü serbest bırakıldı. Olay hakkında açıklamalarda bulunan Cardinals head koçu Bruce Arians “Bu durumla ilgili daha fazla bilgi toplamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki seçenekleri değerlendireceğiz. Şu an için kesin bir şey söyleyemem. İlerideki günlerde Michael ile görüşeceğim.” ifadelerini kullandı.

Daha önce de polisle sıkıntılar yaşayan Floyd,  kolejde boy gösterdiği 2011 yılında hız limitini aşmış ve sonrasında alkollü araç kullanması sebebiyle polis tarafından tutuklanmıştı. Tecrübeli wide receiver, bu hareketini takiben formasını giydiği Notre Dame futbol takımından da ceza almıştı.

O zamanlar Notre Dame’in head koçu olan Brian Kelly, Floyd’un ihmalkar davranışları hakkında “Bu saatten sonra Michael için futbol ikinci planda. İlk önce kişisel hayatını düzene sokması gerekiyor.” açıklamasını yapmıştı.

2011 yılının Ağustos ayında cezası biten Floyd, 2012 NFL Draft’ında Arizona Cardinals tarafından ilk turda seçilmişti. Floyd, bu sezon Cardinals forması altında 446 yard ve dört touchdown’lık performans gösterdi.

Miami Dolphins’e kaybedilen maç sonrası yaşanan bu olayın sonucu, 27 yaşındaki wide receiver açısından kötü olabilir. Zira, aldığı son mağlubiyet sonrası 5-7-1’lik derecesiyle resmi olarak playoff yarışı dışında kalan Cardinals, tıpkı Notre Dame’in yaptığı gibi kendisine ceza kesebilir.