Baltimore Ravens, kick returner Devin Hester’ı serbest bıraktığını açıkladı. Bu da muhtemelen NFL tarihindeki en iyi returner’lardan biri olan Hester’ın kariyerinin sonu oldu.

Hall of Fame’e adının yazılma olasılığı yüksek görülen 34 yaşındaki futbolcu bütün sezon boyunca sakatlıklar ve punt’lardaki performans sıkıntılarıyla uğraştı. Bu sezonda punt return başına ligde 7.2 yard ortalama ile 18. sırada yer alıyordu.

Hester’ın geçtiğimiz hafta Ravens’ın New England Patriots’a karşı 30 – 23 mağlup olduğu maçta sergilediği kararsız tavırlarından sonra takımın daha fazla kendisiyle çalışmayacağı tahmin edilen bir konuydu.

Takımdaki bu gelişmenin ışığında, Michael Camparano’nun antrenman kadrosundan asıl kadroya çıkarılacağı ve Baltimore’un returner kadrosunda açılan boşluğu dolduracağı tahmin ediliyor.

Ravens, Hester ile 4 Eylül 2016 tarihinde bir yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Hester ise returner pozisyonunu koruyacağını tahmin ediyordu ancak bu sezon performansı, geçtiğimiz sezonlarda bu mevkide sergilediği baskın performansının yanından dahi geçemedi.

Hester, bu sezonda yaşadığı performans kaybı bir yana, 14’ü punt return, beş tanesi kickoff ve bir tanesi kaçırılmış bir field goal return’ü olmak üzere 20 return touchdown ile hala NFL tarihinin zirvesinde bulunuyor..

Ravens bünyesine katılmadan önce sekiz yıl Chicago Bears ve iki yıl Atlanta Falcons’da oynayan tecrübeli futbolcuya bundan sonrası için başarılar diliyoruz.