14. haftaya girerken altı galibiyet ve altı yenilgi alarak hayal kırıklığı yaratan Green Bay Packers, bıçak kemiğe dayanınca gerekeni yaptı. 12 maçta aldığı sekiz galibiyet ile NFC Batı grubunun zirvesinde yer alan Seattle Seahawks’ı konuk eden Packers, sahadan 38-10 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve playoff umutlarını hayatta tuttu.

Geceyi 246 yard ve üç touchdown pası ile tamamlayan Aaron Rodgers komutasındaki Packers hücumu, haftalardır olduğu gibi sayı üretmeye devam etti. Davante Adams’ın, maçın üçüncü hücumunda Rodgers’tan aldığı pası 66 yardlık bir koşu ile sonuçlandırarak Packers’ın bu sezonki en uzun touchdown’ına imza attığı gecede Rodgers, Jordy Nelson’ı iki defa boyalı alanda topla buluşturarak Packers tarihine geçti. İkili, birlikte imza attıkları 57. touchdown ile Packers tarihinde Brett Favre – Antonio Freeman ikilisini yakaladı.

Maçın Packers’a gitmesini sağlayan unsur ise Green Bay temsilcisinin inanılmaz savunma performansı oldu. Haftalardır hücumu yüzüstü bırakan Packers savunması, Russell Wilson’ın paslarını beş defa kaparak inanılmaz bir başarı yakaladı.

2014’de oynanan NFC şampiyonluk maçında Packers karşısında dört defa top kaptıran Wilson, o maçı bir onside kick sonucu kazanmayı bilmişti. Bu sefer ise beş top kaybının üstesinden gelemeyen Seahawks, sahadan üzgün ayrıldı ancak grubunda liderliğini açık ara sürdürdü ve playoff potasındaki korudu.

Chicago Bears’ın, grupta Packers’ın önünde lider bulunan Lions’a yenildiği gecede maçtan sonra konuşan Rodgers, “Bugün başka takımların yardımına ihtiyacımız vardı ama olmadı. Biz üstümüze düşeni yaptık. Bundan sonra da kazanmaya devam edeceğiz ve başka maçların sonuçlarına da bakacağız.” dedi.

Playoff’lar bugün başlayacak olsa, kendine yer bulamayacak olan Packers’ın işi gerçekten zor. Minnesota Vikings ile grupta ikinciliği paylaşan Packers’ın ilk olarak Vikings’in önüne geçmesi şart. Green Bay temsilcisi, grupta liderlik koltuğuna oturamaz ise kalan üç maçını kazanıp Tampa Bay Buccaneers, New York Giants ve Washington Redskins’ın 10 galibiyete ulaşmamalarını umut edecek.

Rodgers önderliğindeki Packers hücumunun ne kadar başarılı olduğunu anlatmaya gerek yok ancak Packers kendisine playoff’larda yer bulmak istiyorsa savunması böyle oynamaya devam etmeli.