AFC Batı grubunda Oakland Raiders ve Kansas City Chiefs’in arkasında, sekiz galibiyet ve dört yenilgi ile üçüncü sırada bulunan Denver Broncos, playoff yarışında geride kalmamak için ani bir hamle yaptı. Pazar günü oynanan Jacksonville Jaguars maçında sakatlanan running back Karpi Bibbs’in sezonu kapattığının anlaşılmasıyla beraber Denver temsilcisi, Baltimore Ravens ve Detroit Lions’ın eski oyuncusu Justin Forsett ile anlaşmaya vardı.

Jaguars karşısında maçın ilk yarısında sol ayak bileğinden sakatlanan Bibbs’in, oyundan çıktığı sırada 49 yard’ı bulunuyordu. 23 yaşındaki oyuncu, böylece sezonu 29 taşımada 129 yard ile tamamlarken hiç touchdown’a imza atamadı.

Sekizinci haftada yıldız running back’i C.J. Anderson’ı, sezonu kapatmasına sebep olacak sakatlığa kurban veren son şampiyon, yerine oynattığı Booker’ın taşıma başına sadece 2.8 yard’da kalması sebebiyle bir hayli tereddüt yaşıyordu. Bibbs’in de sezonu kapatması, Broncos için bardağı taşıran son damla oldu.

2008 NFL Draft’ında Indianapolis Colts tarafından yedinci turda seçildikten sonra sırasıyla Seattle Seahawks, Houstın Texans, Jaguars, Ravens ve Lions formaları giyen Forsett, böylece kariyerinde yedinci defa şehir değiştirecek. En iyi sezonunu Ravens’daki ilk senesi olan 2014’de Ray Rice’ın ceza alması sonrası ilk 11’de kendine yer bularak yaşayan Forsett, o sezonu 1266 yard ve sekiz touchdown ile tamamlamıştı.

Böylece 31 yaşındaki deneyimli running back, o sezon Ravens’ın hücum koordinatörlüğünü yapan şu an ise Denver Broncos’un başında bulunan Gary Kubiak ile tekrar bir araya gelmiş oldu.

2014 sezonundan sonra, başarısını bir daha tekrarlayamayan Forsett, sezona oldukça genç ve dinamik bir running back kadrosuyla giren Ravens’ta kendisine yer bulamamış ve 4 Ekim’de takım tarafından serbest bırakılmıştı.

Takımsız kalışının takiben sadece bir hafta sonra Detroit Lions ile anlaşan tecrübeli running back’in sözleşmesi Detroit ekibi tarafından üç gün önce fesh edilmişti. Forsett’in kariyerinde toplam 3735 yard ve 18 touchdown’u bulunuyor.

 Önümüzdeki Pazar günü Tennessee Titans ile oynanacak kritik mücadelede Devontae Booker ve Juwan Thompson’un arkasında üçüncü sırada oynayacak olan Forsett, takım arkadaşlarıyla birlikte çaylak oyun kurucu Paxton Lynch’in omuzlarından yük almaya çalışacak.

Geçen haftaki Jaguars maçına da ilk 11’de başlayan Lynch, maçı yüzde elli pas isabet oranı ve 104 yard ile tamamlamıştı. Çaylak oyun kurucu, Jaguars karşısında touchdown pası atamazken top kaybı da yapmayarak maçı idare etmişti. Pazar günü çok formda bir Titans hücumu ile karşılaşacak olan Broncos’un sahadan galip ayrılarak playoff yarışından kopmaması için sadece savunmasından değil hücum oyuncularından da çok büyük katkıya ihtiyacı olacak.