Pittsburgh Steelers’ın deplasmanda Buffalo Bills’i 27-20 yendiği karşılaşmaya damgasını vuran running back Leveon Bell, maçı 236 koşu yardı ile tamamladı ve kulüp tarihinde bir maçta en fazla koşan oyuncu oldu. Daha önce rekoru elinde bulunduran running back Willie Parker, 2006 yılında Cleveland Browns’a karşı 223 koşu yardı kaydetmişti.

Bell’in üç touhdown ile yıldızlaştığı maçta Pittsburgh arka arkaya dördüncü galibiyetini aldı. Siyah sarılılar, Baltimore Ravens’ın Pazartesi gecesi New England Patriots’a kaybetmesi halinde AFC Kuzey liderliğini korumuş olacak.

Steelers oyun kurucusu Ben Roethlisberger’in maç içerisinde üç interception atması, Buffalo Bills’e zaman zaman maça ortak olmak için fırsat verdi. Bu fırsatları yeteri kadar değerlendiremeyen Buffalo ekibi, işin savunma tarafında da Leveon Bell’i bir türlü durduramadı. Bu açığı iyi değerlendiren Roethlisberger, topu tam tamına otuz sekiz kez Bell’e verdi. Bu maç ile birlikte 1000 yard barajını aşan Bell’in toplamda altı touchdown’ı bulunuyor.

Roethlisberger’ın hücumdaki bu tercihini, hava koşullarıyla ilişkilendirmek hiç de yanlış olmaz. Yoğun kar yağışı altında oynanan maçta pas atma ve yakalamanın zor olduğunu bilen Big Ben, bu sebeple topu bu denli Bell’e teslim etme ihtiyacı hissetti.

Ancak görünüşe bakılırsa Big Ben, önümüzdeki birkaç haftada daha böyle bir hücum stratejisi tercih edecek. Nitekim, fikstüründe Cincinnati Bengals ve Cleveland Browns maçları bulunan Steelers’ın bu karşılaşmaları da yoğun kar yağışı altında oynaması bekleniyor.

Öte yandan maç sonunda Steelers’ın yıldızları, Buffalo karşısında Pittsburgh Steelers ile çıktığı 157. maçta 100. galibiyetine ulaşan head koç Mike Tomlin’i unutmadı ve Big Ben, konuyla ilgili olarak “Topu Mike’a götürerek bu sevinci paylaşmak istedim. Onun adına çok sevindik.” açıklamasını yaptı.

Tomlin’in takıma katıldığı 2007 yılında draft edilen ilk oyuncu olan tecrübeli linebacker Lawrence Timmons ise hocasından övgüyle bahsetti ve  “Açıkçası, Tomlin’in 100. galibiyetine ulaşmasına şaşırmadım. Başından beri onunla beraber olan biri olarak bunu söylüyorum. Kendisi, mükemmel bir koç.”  dedi.

Takımın dört maçlık yükselen grafiğiyle birlikte savunmada da yükseliş devam ediyor. Buffalo Bills maçında beş sack ve bir interception’a imza atan Steelers savunması, son haftalarda yakaladığı formu zorlu Buffalo deplasmanında da sürsürdü.

AFC Kuzey grubunda (8-5) ile birinci sırada bulunan Pittsburgh Steelers kalan maçlarını sırasıyla Cincinnati Bengals, Baltimore Ravens ve Cleveland Browns ile oynayacak. AFC Kuzey grubu birinciliği için (7-5) olan Ravens ile yarışan Steelers, şu an maç fazlasıyla lider durumda.