Oakland Raiders, Cumartesi günü Indianapolis Colts’u 33 – 25 yenerek playoff’larda ilk turu bay geçmek için oldukça önemli bir adım attı ancak takımın lideri ve MVP adayı quarterback’i kaybetti.

2016 NFL sezonunun en formda oyun kurucularından biri olan Derek Carr’ın ayağında fibula kemiğinin kırıldığını ve sezonu kapattığı açıklandı. Bu, 14 yıl sonra playoff’lara dönen Oakland Raiders’ın Super Bowl yolunda en önemli oyuncusundan yoksun kalacağı anlamına geliyor…

25 yaşındaki yıldız oyuncu sakatlığından sonra Twitter sayfasından, “En kısa zamanda geri döneceğim ve ayaklarımın üzerinde olacağın. Raider Nation olarak bugün bana stadyumda gösterdiğiniz sevgi için çok teşekkür ederim. Geri döneceğim. Bu bir takım oyunu! BİZİM istediğimiz her şey hala orada bizi bekliyor!” açıklamasında bulundu.

Carr’ın sakatlığı Raiders için oldukça yıkıcı bir zamanda geldi. Başarılı oyuncu sakatlanmadan önce Colts karşısında takımını beş hücum üst üste touchdown’a taşımıştı. Aynı zamanda Raiders, AFC Batı grubunu kazanacak, playoff’ta ilk haftayı bay geçecek ve bir ihtimal de AFC’yi kazanacak güçte gözüküyordu. Ancak Trent Cole’un tackle’ı ile Derek Carr yerde kalınca bu hayallerin gerçekleşme ihtimali oldukça azaldı.

Oakland Raiders, bundan böyle 2013 yılından beri takımda yedek quarterback olarak bulunan ve bu sezon hazırlık maçlarında olumlu bir görüntü çizen Matt McGloin’e emanet olacak.

2013 yılında Penn State’ten draft edilmemiş bir çaylak olarak NFL’e adım atan McGloin, Colts maçında son alanlarda sahaya girdiğinde kritik bir üçüncü hak oyununda topu wide receiver Amari Cooper ile buluşturarak takımının galibiyetinde önemli pay sahibi olmuştu. Ancak McGloin’in Derek Carr’a benzer bir performansta oynayacak yeteneğe ve kola sahip olmadığı da ilk fırsatta dile getirilen yorumların başında geliyor.

Kariyerinde 12 maçta forma giyen ve bunların altısına ilk 11’de başlayan McGloin’in 11 touchdown pası ve 11 interception’ı bulunuyor. Oakland’ın Ocak ayında playoff’larda yoluna devam edebilmesi için McGloin’in şu ana kadar gösterdiği performansın üstüne çıkması ve koşu hücumunun daha da iyi işlemesi gerekecek.

Kariyerinin henüz üçüncü yılında MVP’lik bir performans ortaya koyup, Oakland Raiders takımını tekrardan haritaya yerleştiren Derek Carr’ın başarılı sezonu ise 15 maçta 3,933 yard pas, 28 touchdown pası ve sadece altı interception ile son bulmuş oldu. Raiders’ın Carr’sız neler yapabileceğini ise hep birlikte göreceğiz…