2012’de Boston’da gerçekleşen adam öldürme olayından kurtulan görgü tanığı, tetiği çeken isim olarak Aaron Hernandez’i teşhis etti. 2013 yılında Odin Lloyd isimli amatör bir Amerikan Futbolu oyuncusunu öldürdüğü için ömür boyu hapis cezasını çekmekte olan Hernandez, bu davada da iki kişiyi öldürmekle suçlanıyor.

2010 yılında Florida Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra draft’a giren Hernandez, mariuhana kullandığı iddiaları sonucunda gözden düşmüştü. Rob Gronkowski’den bir gün sonra yine New England Patriots tarafından seçilen oyuncu, sonraki üç sene boyunca çok iyi performanslar göstermişti.

Gronkowski ile birlikte gösterdikleri başarı sonucu iki tight end’li hücumların yaygınlaşmasını sağlayan Hernandez, New York Giants’a 21-17 kaybettikleri Super Bowl XLVI’da (2011 sezonu) bir touchdown’a imza atmıştı.

2012’deki olayla ilgili konuşan görgü tanığı, Hernandez’in arabasıyla geçerken ateş ederek iki kişiyi öldürdüğünü iddia ettiği olay anını “Herkes panik içindeydi. Çığlık atanlar ve ağlayanlar vardı.” diye anlattı. Savcılığın iddianamesinde ise ölen iki kişinin Hermandez’in arabasına çarptığı be bu yüzden öldürüldükleri belirtiliyor.

Ön duruşmada gerçekleşen oturum sonrası Hernandez’in avukatları, müvekkililerinin suçsuz olduğunu iddia etti. Dava ise Şubat ayında görülmeye başlanacak.