İki hafta önce Dallas Cowboys’u mağlup ederek NFC Doğu grubunu kazanmak için küçük de olsa bir şans edinen New York Giants, ligde hiçbir iddiası kalmayan Philadelphia Eagles’a 24-19 boyun eğdi ve grubun şampiyonluğunu kesin olarak Cowboys’a teslim etti.

Playoff’lara kalması neredeyse kesin olan Giants, bu mağlubiyetle ilk wild card maçını evinde oynama imkanını da kaybetmiş oldu.

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Philadelphia ekibinde, 10 maçlık doping cezasından dönen sağ tackle Lane Johnson’ın lead bloğunda koşan Darren Sproles, gerçekleştirdiği touchdown koşusu ile takımını ilk dakikalarda 7-0 öne geçirdi.

Bu pozisyondan dakikalar sonra ise tecrübeli safety Malcolm Jenkins, Giants quarterback’i Eli Manning’in attığı pası intercept etti ve 30 yard’lık return koşusunu end zone’da sonuçlandırarak ilk çeyrekte henüz altı buçuk dakika geçmişken skoru 14-0’a getirdi.

Bütün bunlarla yetinmeyen Eagles, ikinci çeyrekte bir de çaylak quarterback Carson Wentz’in Nelson Agholor’a attığı touchdown pası ile 15 sayılık üstünlüğe ulaştı. İlk yarıda kicker Robbie Gould’un alan golleriyle maça tutunmaya çalışan Giants ise yarının bitimine kısa bir süre kala Sterling Shephard’ın yakaladığı touchdown pası ile derin bir nefes aldı.

İkinci yarıda Philadelphia Lincoln Financial Stadyumu’nu dolduran binlerce Amerikan futbolusever touchdown göremezken, bitime bir buçuk dakika kala Giants’ın maçı kazanabilmek için gerçekleştirdiği drive heyecan fırtınasına sahne oldu.

Drive’ın başında kısa paslarla yard’lar alan New York ekibi Eagles end zone’una 40 yard kala tıkandı ve en sonunda Manning, uzun paslar ile touchdown’a ulaşmaya çalıştı. O anlarda bir kez daha sahneye çıkan Malcolm Jenkins, tecrübeli quarterback’i bir kez daha intercept ederek Giants’ın galibiyet umutlarını söndürmüş oldu.

İki interception ile maçın kahramanı olan Jenkins, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında bu pick’lerini, line of scriammge’a yakın oynamasıyla ilişkilendirdi ve “Eğer deep (derin) oynasaydım, benim için çok sıkıcı bir maç geçecekti.” dedi.

Jenkins açıklamalarının devamında ise maçı 150 yard pas tutarak kapatan ve zaman zaman Eagles savunmasına zor anlar yaşatan Odell Beckham Jr.’a da değindi ve “Odell’in pas yakaladıktan sonra yaptığı koşuları durdurmak için maç boyunca canımız çıktı. Bunun için savunma hattından bir adam eksiltip Odell’i Jalen Mills’e (cornerback) verme ihtiyacı bile hissettik.” ifadelerini kullandı.

Bu sonuçla Giants, Philadelphia deplasmanından playoff’u garantileyerek New York’a dönme şansını da kaçırmış oldu. Ancak yine de 10 galibiyete sahip takımın playoff yapamaması için mucizelere gerekiyor.