Pazar akşamı Seattle Seahawks’ın Carolina Panthers’ı konuk ederek sahadan 40-7 galip ayrıldığı mücadelede sakatlanan Earl Thomas sezonu kapattı.

Cam Newton’un pasını kapmaya çalışırken takım arkadaşı Kam Chancellor ile havada çarpışan ve kaval kemiği kırılan Thomas, maçtan sonra attığı Tweet’lerde emekliliği bile düşüneceğini ima etti.

Sahadan ilk yardım aracı ile çıkarılan yıldız safety, yarım saat sonra attığı Tweet’de “Bu oyun bana çok iyi davrandı ve hiçbir pişmanlığım yok. Aklımdan emeklilik de dahil olmak üzere pek çok şey geçiyor. Tüm dualar için teşekkürler.” dedikten sonra bir de “Kam, bana bir biftek borçlusun. Haha” diyerek sakatlıkların bu oyunun bir parçası olduğunun farkında olduğunu da belli etti.

Ciddi bir ameliyat geçirecek oyuncusu hakkında konuşan koç Pete Carroll, “Çok ciddi bir iyileşme sürecinden geçmesi lazım ve bu biraz vakit alacak.” dedi. Deneyimli koç, oyuncusunun attığı Tweet’lerle ilgili olarak ise “Earl’ün böyle bir şey söylemesine şaşırmadım. Ne düşündüğünü tam olarak söylemiş. Earl her zaman sizi şaşırtacak şeyler söyleyebilecek birisi.” şeklinde konuştu.

Earl Thomas’ın sakatlığı, 12 maçta 8 galibiyet alan ve yine uzun bir playoff yaşamak isteyen Seahawks için çok büyük bir darbe oldu. Kam Chancellor ile birlikte NFL’in en iyi safety ikilisini oluşturan Thomas’ın, Seattle temsilcisinin başarısında çok büyük bir paya sahip olduğu herkes tarafından kabul ediliyor. Yıldız savunmacının yokluğunda yerini, Steven Terrell alacak.

Son yıllarda pek fazla görmez olduğumuz vahşi darbeleri, oyun kuralları içinde kalarak yapmayı başaran Thomas, maçlarda savunmaları izlemeyi keyifli hale getiren oyunculardan biri.

Son olarak üç hafta önce Rob Gronkowski’nin göğsüne uçarak omuzuyla dalan ve Patriots’ın yıldızını sakatlayan Thomas, umarız emeklilik fikrinden vazgeçer ve sahalara geri döner. Seahawks için ise Super Bowl hedefine ulaşmak, Thomas’sız bir kadroyla artık çok daha zor olacak.