Tennessee Titans’ın genç oyun kurucusu Marcus Mariota, Cumartesi günü oynadıkları ve Jacksonville Jaguars’a 38-17 kaybederek playoff şansını kaybettikleri maçta sakatlandı. Takım maçtan sonra yaptığı resmi açıklamada yıldız oyuncunun sağ bacağındaki fibula kemiğinin kırık olduğu ve bu sebeple sezonu kapattığı açıklandı.

23 yaşındaki genç oyuncunun önümüzdeki günlerde ameliyata gireceği ifade edildi. Mariota, maçın üçüncü çeyreğinde Jacksonville Jaguars takımının defansif tackle’ı Sheldon Day’in sack’inden sonra sakatlanmış ve saha kenarına araç yardımı ile taşınmıştı.

Titans’ın yıldız running back’i DeMarco Murray maçtan sonra verdiği demecinde, “Hücum hattı ve running back’ler olarak onu maç boyunca iyi koruyamadık.” ifadelerini kullanırken açıklamalarına, “Bu sakatlığın onun başına gelmesine oldukça üzüldüm. Mariota çok başarılı ve hırslı bir futbolcu. Daha iyi bir performansla geri döneceğini düşünüyorum.” şeklinde devam etti.

2008 sezonundan bu yana playoff göremeyen Titans’ı post-season’ın kapısına getiren ancak Jags mağlubiyetiyle bu şansını elinden kaçıran head koç Mike Mularkey ise “Bu sezonda ilk kez böyle bir mağlubiyete uğradık. Zamanlama da oldukça kötü oldu.” ifadelerini kullandı.

Titans’ın ikinci oyun kurucusu Matt Cassel, maçta sakatlanan Mariota’nın yerini aldı. Tecrübeli Cassel, attığı 24 pasın 13’ünde 124 yard’ı bulurken, bir touchdown ve bir interception ile maçı bitirdi. Mariota ise maçta sakatlanana kadar, attığı 20 pasın sekizini 99 yard ile başarılı tamamlayıp bir touchdown pası atmıştı.

Ligde ikinci sezonunu oynayan Mariota’yı korumak, Titans takımının en büyük önceliğiydi. Serbest oyuncu piyasasından kadrolarına kattıkları center Ben Jones ve 2016 NFL Draftı’nın ilk turundan seçtikleri sağ tackle Jack Conklin, sezon boyunca Mariota için başarılı bir koruma ekibi olmuştu.

Önümüzdeki Pazar günü, Titans için aslında pek de bir anlamı olmayan ve sezon finali niteliğinde olan Houston Texas maçında oyun kurucu görevini Matt Cassel üstlenecek. Texans, Cumartesi gecesi Cincinnati Bengals’ı 12-10 skorla mağlup ederek AFC Güney grubunun şampiyonluğunu kazandı ve playoff’larda yer almayı garantiledi.