Sevgili NFLTR okurları, Green Bay Packers bu sezon bize 2008’den itibaren ilk defa playoff’a katılamama tehlikesini tattırıyor. 2009 yılından beri playoff’a katılmayı başaran Packers bu alanda New England Patriots ile en çok playoff’a kalan takım konumunda. Durum böyle olunca bir süredir her maç final niteliğinde yola devam ediyoruz. Özellikle Ekim ayının sonundan Kasım ayının sonuna kadar süren dört maçlık mağlubiyet serisi ve bu maçlarda karşı konulamayan 153 sayı kulüp tarihinde pek rastlanılan bir olay değildi.

Sezona Super Bowl parolasıyla giren Packers yıldız running back Eddie Lacy’nin ve sonrasında önemli savunma oyuncularının sakatlıklarıyla sarsıldı. Takımda running back olmayışı Aaron Rodgers’ı bir nebze bile etkilemedi. Packers’ta aynı zamanda en fazla koşu touchdown’ına sahip olan Rodgers neredeyse mükemmele yakın oynuyor. Burada Packers’ı en çok etkileyen kısım savunma oldu diyebiliriz. Bu hafta öncesi kazanılan son iki maçı çoğu kişi Rodgers’ın performansına bağlıyor fakat ben bu görüşe katılmıyorum. Zira, bu iki maçlık seride savunmanın kendini toparlamasının büyük rolü var. Packers’ın bu sene hücum tarafında sıkıntı çektiğini söylersek en başta Rodgers’a ayıp etmiş oluruz diye düşünüyorum.

Bu hafta oynanan Seattle Seahawks maçı, maçın oynanacağı gün yoğun kar yağışının olduğu Green Bay’de maç saatine doğru havanın düzelmesi kalite açısından bizi güzel bir karşılaşmanın beklediğinin habercisiydi. Normalde kar altında oynanan maçlar izlenilmesi en zevkli maçlardır. Fakat böyle büyük maçlarda bu yağışlı hava oyun kurucuların uzun pas oyunlarını etkiler ve takımlar daha çok koşu oyunlarına yönlendirir. Durum böyle olunca ev sahibi Packers maça çok hızlı başladı ve daha ilk drive’da Rodgers’ın sezonun flaş ismi Davante Adams’a attığı 66 yard’lık touchdown pasıyla öne geçti. Zaten sezon boyunca formda olan Packers ofansı güçlü Seahawks savunması karşısında da zorlanmadı ve ne kadar iyi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Packers’ın bu maçı kazanmasındaki en büyük rol savunmaya aitti. Russell Wilson’a kariyerinin en kötü günlerinden birini yaşatan savunma bana göre sezonun en iyi maçını çıkardı. Wilson’dan topu tam tamına beş kez intercept etmeyi başaran Packers savunması geceye damga vurdu ve playoff umutlarımızı ayakta tuttu.

Maçın Kırılma Anı

Wilson’ın ikinci çeyrekte attığı interception sonrası Packers maçtaki ikinci touchdown’ı kaydetti ve skor 14-3 oldu. Maçın bu bölümünden sonra bir türlü toparlanamayan Wilson dört interception daha atarak kariyer rekoru kırdı ve takım arkadaşları ile birlikte tarihi bir farka yol açtı.

Packers Ezdi Geçti

– Sezon boyunca kötü performans sergileyen savunma takımın playoff yarışında geriye düşmesinin en büyük sebebiydi. Bu maçta kusursuz bir oyun ortaya koydular ve 38 – 10’luk galibiyete önemli katkıda bulundular.

– Packers açısından sezonun en formda ikilisi olan Aaron Rodgers ve Jordy Nelson bu maçta da iki kez buluştu. Bu sezon en fazla touchdown kaydeden isim olan Nelson güçlü rakipleri Antonio Brown, Mike Evans gibi isimleri geride bıraktı.

– Öte yandan Rodgers da 32 touchdown pası ile oyun kurucular arasında liderliği ele geçirdi. Dünkü maç ile birlikte toplamda 57. kez end zone’da buluşan Rodgers – Nelson ikilisi Packers tarihinde bu rekoru elinde bulunduran Brett Favre ve Antonio Freeman’ı da yakalamış oldu.

– Maç içerisinde iyi iş çıkaran Packers hücum hattı Rodgers’ı korumayı başardı ve galibiyette önemli rol oynadı. Rodgers gibi bir adama fazla zaman verdiğiniz zaman skora bakınca şaşırmamanız gerekiyor.

Seahawks Dondu Kaldı

– Geçtiğimiz hafta sezonu kapatan safety Earl Thomas’ın yokluğu bu maçta belliydi. Ligin en iyi savunmalarından birine sahip olan Seahawks bu maçta özellikle uzun toplarda Davante Adams ve Jordy Nelson’ı savunamadı.

– Kariyerinin en kötü maçlarından birine imza atan Russell Wilson maçı beş interception atarak bitirdi ve bu alanda kariyer rekorunu kırdı. Rodgers maçı sadece beş isabetsiz pas denemesi ile bitirirken Wilson beş interception’ı dikkat çekeciydi.

– Dünkü maç sonrası bu sezonun en farklı mağlubiyetini alan Seahawks aynı zamanda son altı yıldaki en farklı mağlubiyetini almış oldu.

– Packers o kadar iyi bir oyun ortaya koydu ki maça gelen 78 bin kişi soğuktan etkilenmez iken Seahawks bu etkili oyun karşısında dondu kaldı.

Kuzeye Haber Salın Packers Geliyor

Alınan bu rahat galibiyette takım olarak bir bütün görüntüsü veren Packers’ın kalan maçlarının hepsi division rakipleri ile. Packers’ın haftaya Chicago Bears deplasmanında fazla zorlanmayacağı kanaatindeyim. Sonrasında oynanacak Vikings ve Lions maçları her şeyi belirleyecek. Packers’ın division’ı birinci bitirebilmesi için Lions’ın iki maç kaybetmesi gerekiyor. Lions’ın kalan fikstürü Giants, Cowboys ve Packers’ı içeriyor. Son haftadan önce bir maç kaybedilmesi halinde Packers maçı her iki takım içinde final niteliği taşıyacak…