Baltimore Ravens’ın 37 yaşındaki yıldız rwide eceiver’ı Steve Smith Sr. son hafta öncesi, Cincinnati Bengals’a karşı oynanacak olan karşılaşmanın 16 sezonluk NFL kariyerindeki son maçı olacağını duyurmuş ve yaptığı duygusal açıklama ile kramponlarını asma kararı aldığını belirtmişti.

Smith Sr., bu emeklilik kararını geçtiğimiz günlerde NFL’in patronu Roger Goodell’e yazdığı mektupla resmiyete döktü. Mektubunu Twitter üzerinden 225 bin takipçisiyle paylaşan tecrübeli oyuncunun bu “resmi” belgede kullandığı ifadeler ise kendisinden beklenecek kadar uygunsuz ve iddialıydı.

37 yaşındaki yaşayan efsane, Goodell’e yazdığı mektupta kelimesi kelimesine şunları yazdı: “Ben Steve Smith Sr.. Bugünden itibaren ligdeki defansif back’leri daha fazla kışkırtamayacağım. NFL’den emekli oluyorum.”

Kariyeri boyunca birçok defansif back’in korkulu rüyası olan Smith Sr. böylelikle tüm Amerikan futbol dünyasına, kariyeri boyunca oynadığı oyun dışında yapmayı çok sevdiği trash talk (argo) ile veda etti ve hayranlarını şaşırtmadı.

16 yıllık kariyerinin ilk 13 yılını Carolina Panthers, kalan üç yılını ise Baltimore Ravens formalarıyla geçiren Smith Sr., bu sezon 799 yard ve beş touchdown’lık performans göstermişti. Geçtiğimiz sezon sonunda kendisiyle ilgili emekli olacağı söylentileri çıkan tecrübeli receiver, sezonu sakatlık sebebiyle erken kapatmış ve sonrasında, bir yıl daha ligde oynayacağını belirtmişti.

Profesyonel kariyerinde çıktığı 219 maçta topla 1,031 kez buluşan Smith Sr., 14,731 yard ve 81 touchdown kaydederek ulaşılması zor bir başarıya imza attı. Kariyerini tüm zamanların en çok pas yardı kaydeden yedinci oyuncusu olarak tamamlayan Smith Sr., uzun yıllar formasını giydiği Carolina Panthers tarihindeki bir çok rekoru da elinde bulunduruyor.

Bu rekorlardan bazıları, 1,000 yard ve üzeri top tutuşla kapattığı yedi sezon ve takımla geçirdiği 13 sezonda kaydettiği 67 touchdown olarak göze çarpıyor. Öte yandan, kariyerinde beş kez Pro Bowl ve üç kez de All-Pro takımlarına seçilen Smith Sr., adını şimdiden Pro Football Hall of Fame’e kaydetti bile.

37 yaşında olmasına rağmen birçok genç wide receiver’a taş çıkartacak bir atletizme sahip olan yaşlı kurt: Seni özleyeceğiz…