Pazar gecesi New York Giants ve Green Bay Packers arasında oynanan son wild card maçında gülen taraf 38-13’lük skorla Aaron Rodgers komutasındaki Packers oldu. Normal sezonun son iki haftasını dörder touchdown pasıyla geçen Rodgers, Giants’a karşı da bu serisini bozmadı ve biri Hail Mary olmak üzere toplamda dört touchdown pası atarak şov yaptı.

NFC Kuzey’in kazananı olarak post-season’a dördüncü seri başı koltuğundan giren Packers, maça yıldız wide receiver’ı Jordy Nelson’ın sakatlığıyla sarsılarak başladı. Safety Leon Hall’dan aldığı hit sonrası kaburgasından sakatlanan Nelson, bir daha maçta boy gösteremedi.

Ancak Rodgers normal sezonda en çok güvendiği receiver’ını kaybetse de bu durum, yıldız quarterback’i hiç mi hiç etkilemedi ve adı MVP ödülüyle anılan oyun kurucu, Nelson’ın yokluğunda Randall Cobb’u kahraman yaptı.

Normal sezonun suskun isimlerinden Randall Cobb, güçlü Giants savunmasına karşı üc touchdown pası yakalayarak Packers tarihinde, bir post-season maçında yakalanan en çok touchdown pası rekorunu da egale etti.

Ancak şüphesiz, Cobb’un büyük kalabalık arasından yakaladığı 42 yard’lık Hail Mary pası, diğer iki skorunu fazlasıyla gölgede bıraktı. İlk yarının son hücumunda orta sahada topu eline alan Rodgers, bir kez daha şapkadan tavşan çıkarttı ve sürenin bitiminde Cobb’u end zone’da topla buluşturarak takımını soyunma odasına 14-6’lık üstünlükle götürdü.

Son Hail Mary pasını, geçtiğimiz sezon Arizona Cardinals’a karşı oynanan divisional round maçının son saniyesinde Jeff Janis’e atan ve böylece karşılaşmayı uzatmalara taşıyan Rodgers, neredeyse bir yıl sonra tekrarladığı bu başarısıyla ilgili olarak “Muhteşem bir andı. Sanki attığım pas, böylesine önemli bir karşılaşma için önceden planlanmıştı.” ifadelerini kullandı.

Beş sezon sonra yükseldiği playoff’lara erken veda Giants’ta ise cornerback Dominique Rodgers-Cromartie’nin yaşadığı sakatlık Rodgers’a önemli bir oyun alanı açarken, genç yıldız Odell Beckham Jr.’ın maç boyunca elinden düşürdüğü paslar ise takımın Packers’a yetişme şansını ortadan kaldırdı.

Bu sonuçla Packers, 2011 sezonundaki divisional round maçının intikamını da Giants’tan almış oldu. Playoff’lara 15-1 ile girerek bütün momentumu arkasına toplayan Green Bay ekibi, o karşılaşmada playoff’lara son sıradan giren Giants’a 38-20’lik skorla boyun eğmiş ve hızını alamayan Giants, Super Bowl XLVI’da New England Patriots’ı da mağlup ederek şampiyonluğa ulaşmıştı. Ancak işin ilginç tarafı, Giants quarterback’i Eli Manning’in (2-1) Rodgers’a (3-1) göre halen Lambeau Field’da çıktığı playoff maçlarında daha yüksek bir galibiyet oranı bulunuyor.

Son olarak, wild card maçlarının tamamlanmasıyla NFC divisional round eşleşmeleri de belli oldu. İlk maç, Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece TSİ ile 00.35’te Atlanta Falcons ve Seattle Seahawks arasında, Atlanta’nın evi Georgia Dome’da oynanacak. Pazar gecesinin prime time maçında, TSİ ile 00.40’ta, Dallas Cowboys, Arlington/Teksas’ta Green Bay Packers’ı ağırlayacak.