Normal sezonun bitimine bir hafta kala Rex Ryan’ı kovan ve yerine geçici head koç olarak hücum koordinatörü Anthony Lynn’i getiren Bills, beklentilerin aksine yola Lynn ile devam etme kararı almadı ve head koç piyasasının gözde isimlerinden Sean McDermott ile anlaştı.

Beş sezondur Carolina Panthers’ta defansif koordinatörlük görevini yürüten McDermott, böylece 57 yıllık Bills tarihinin yirminci head koçu oldu. Kyle Shanahan, Vance Joseph ve Josh McDaniels gibi koordinatörlerle birlikte head koç arayan takımlarının takibinde olan McDermott, Bills ile anlaşmadan önce San Diego Chargers ve San Francisco 49ers ile de uzun soluklu görüşmeler yapmıştı.

Tecrübeli koç önderliğinde ligin en korkutucu savunmalarından birisine sahip olan Panthers 2013’ten beri her sezon, rakip hücumlara en fazla top kaybı yaptıran ilk 10 savunma takımının içerisinde yer aldı. Öte yandan Panthers savunması, 2013 sezonunda rakip hücumlara en az sayı imkanı tanıyan ikinci, 2015 sezonunda ise altıncı ekip olmayı başardı.

Tıpkı Ryan gibi kariyerinde uzun yıllar savunma koordinatörlüğü yapmış McDermott’un, yeni takımı Bills’de Ryan’ın izlerini bekleniyor. 3-4’lük savunma formasyonunu tercih eden Ryan’ın aksine takımı 4-3 formasyonu ile oynatması beklenen McDermott, son yıllarda çok paralar harcanmasına rağmen beklentilerin altında kalan savunma takımına yeni bir soluk getirmeye çalışacak.

Bununla birlikte McDermott, Ryan’ın Stephen Gilmore ve Marcell Dareus gibi savunma oyuncularıyla sorunlar yaşamasının ardından takım içi disiplinini kaybeden Bills’te otoriteyi yeniden sağlamak için de mücadele verecek.

Geçtiğimiz sezon takımın Super Bowl 50’ye yükselmesinde çok önemli bir pay sahibi olan savunmanın off-season döneminde defansif back ünitesini dağıtan ve bunun sonucu olarak 2016 sezonunda vasat bir grafik çizen Panthers’ta ise McDermott’tan boşalan savunma koordinatörlüğü görevine secondary koçu Steve Wilks’in getirilmesi bekleniyor.