Super Bowl 50’yi kazandıktan sonra 2016 sezonunda playoff’lara dahi kalamayarak hayal kırıklığı yaratan Denver Broncos, sezonun bitmesiyle koç Gary Kubiak’ın sürpriz emeklilik haberini almış ve yeni bir koç arayışlarına başlamıştı.

Genel menajer John Elway yönetimindeki Broncos, tahmin edildiği gibi elini çabuk tuttu ve Miami Dolphins’in savunma koordinatörlüğü görevini yürüten Vance Joseph ile el sıkıştı.

Adı San Diego Chargers ile de anılan Joseph, John Elway ile Salı ve Çarşamba günleri görüşmüştü. İlk görüşmelerinden sonra Joseph ile ilgili tweet atan Elway, “Harika liderlik özellikleri ve kazanmak için ne yapılması gerektiğiyle ilgili çok güçlü bir vizyonu var” demiş ve görüşmenin ne kadar iyi geçtiğinin sinyalini vermişti.

Dolphins’in şu ank head koçu ve eski bir Broncos ofansif koordinatörü Adam Gase, Joseph ile ilgili olarak “Oyuncularına harika liderlik yapıyor. Çok iyi ve güçlü bir kişiliği var. Oyuncularından çok şey istiyor ve oyuncuları da onun için ellerinden gelen her şeyi yapıyor” dedi.

Dolphins’in yıldız cornerback’i Byron Maxwell ise eski koordinatörü ile ilgili “Bize nasıl lider olunacağını gösterdi. Sahip olduğu özellikler onu harika bir head koç yapacak. Oyuncularıyla nasıl konuşması ve iletişim kurması gerektiğini biliyor.” diyerek eski Joseph’a duyduğu saygı ve güveni gösterdi.

2011 ve 2013 yılları arasında Gary Kubiak head koçluğundaki Houston Texans’ta pozisyon koçluğu yapan Joseph, 2013-2015 yılları arasında aynı görevi Cincinnati Bengals için yürütmüştü.

Sporculuk hayatında Jets ve Colts formalarıyla iki sezon cornerback olarak forma giyen Joseph, kariyerindeki ilk savunma koordinatörlüğünü ise geçen sene Miami’de yapmıştı. Dolphins’ın bu sezon playoff’lara kalmasında büyük katkısı olduğu bilinen 44 yaşındaki Joseph, NFL’de aktif olarak görev yapan altıncı siyahi koç olacak.