Tarihinde ikinci kez Super Bowl oynayacak olan Atlanta Falcons’ın kadrosunda daha önce Super Bowl tecrübesi yaşamış sadece dört oyuncu bulunuyor. Ligin en iyi hücumuna sahip olan Atlanta ekibi en son mağlubiyetini ise altı hafta önce yaşamıştı.

Hücum tarafında Julio Jones, Mohamed Sanu, Taylor Gabriel gibi güçlü silahlara sahip olan Falcons’da bir diğer önemli silah da Devonta Freeman ve Tevin Coleman ikilisinin paylaştığı running back pozisyonu olarak göze çarpıyor.

Takımda çoğu kişinin daha önce Super Bowl görmemiş olması Devonta Freeman’ı fazla ilgilendirmiyor gibi… Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Freeman, Patriots savunmasına hitaben “Gelin ve zehrinizi seçin. Güçlü bir oyun planına sahibiz. Bu plan hiçbir zaman değişmez.” dedi.

Sezon boyunca rakiplere çok zor anlar yaşatan bu ikili maç başına 171 yard ortalama ile oynadılar ve toplamda 27 touchdown kaydettiler. Takımda birçok genç yeteneğe sahip olan Falcons’a bu ikilinin top taşıma yeteneklerinin yanı sıra pas yakalama yetenekleri de eklenince Falcons hücumu rakip takımlar için ekstra tehlike yaratıyor. Bu ikilinin bu kadar başarılı olmalarının bir diğer nedeni de bencil olmamaları.

Freeman, 2015 sezonunu koşu touchdown’larında birinci bitirirken koşu yard’larında ise beşinci sırayı almıştı. Bu sezon daha az topla buluşmasına rağmen bunu sıkıntı yapmayan Freeman, ligdeki en iyi üç runnig back arasında olduğu da sözlerine ekledi.

“Tevin ile rol paylaşımı yapmamıza rağmen bu sayıları kaydediyorum. Bunu herkes yapamaz. Elit bir oyuncuyum ve Tevin’e yardım etmek benim için gayet normal.” diyen Freeman, Super Bowl öncesi oldukça iddialı gözüküyor.

Öte yandan tehlikeli savunmasıyla dikkat çeken New England Patriots’da sezon içerisinde Jamie Collins ayrılığı yaşandı fakat savunma performansından bir şey kaybetmedi ve çıkışını giderek sürdürdü. Savunmada çeşitlilik imkanı olan Patriots’ın hücum tarafında bu imkanı olmadı. Sezon boyunca dengeli ve sağlam ilerleyen Tom Brady ve arkadaşları şimdi zorlu rakibi karşısında sezonun en büyük sınavını verecek.