Jacksonville Jaguars, kötü gidişat sebebiyle sezon bitmeden yollarını ayırdığı head koç Gus Bradley’den boşalan koltuğa hücum çizgisi koçu Doug Marrone’u getirdiğini açıkladı. Aynı zamanda takım, başkan yardımcılığı görevine de tarihindeki ilk head koçu Tom Coughlin’i getirirken genel menajer Dave Caldwell’in de sözleşmesini uzattı.

Bu üçlünün sözleşmeleri 2019’a kadar geçerli olacak. Marrone’un göreve gelmesi, takım sahipleri ve genel menajer Caldwell’i rahatlatan bir karardı. Yeni bir head koç göreve getirmek yerine iki yıldır takımda çalışan Marrone’un göreve gelmesi de bunu gösteriyor.

Sezonun bitimine iki hafta kala Bradley’in yerine geçici head koç olarak gelen Marrone, bir galibiyet ve bir mağlubiyet alarak sezonu kapamıştı. Alınan bilgilere göre Marrone’un geçici koçluk yaptığı bu süredeki performansı, kontratı almasındaki en büyük etken oldu.

Marrone’un göreve gelmesine sevinenlerden biri de oyun kurucu Blake Bortles olmalı ki tecrübeli head koçun Bortles hakkındaki olumlu görüşleri göreve getirilmesinin nedenlerinden biriydi.

Öte yandan şimdiki Jaguars ofansif koordinatörü Nathaniel Hackett’ın, Buffalo Bills ve kolej ligi takımlarından Syracuse’ta Marrone ile birlikte görev aldığı için takımdaki görevine devam edilmesi bekleniyor.

Kariyerinde ikinci defa head koçluk görevini üstlenecek Marrone’un ilk tecrübesi çok da iç açıcı değildi. 2013 yılında Bills’de bu görevi yürüten Marrone, iki yıl geçirdiği Buffalo’da 15-17 derecesine ulaşmış ve sonrasında da takımdan ayrılmıştı.

Normal sezonun bitmesiyle birlikte head koçluk görevi için bir çok isimle görüşen Jaguars, New England Patriots ofansif koordinatörü Josh McDaniels, Atlanta Falcons ofansif koordinatörü Kyle Shanahan ve diğer isimlerden olumsuz cevap alınca çareyi en yakınında buldu. Alınan bir diğer bilgiye göre Jaguars, teklifi Marrone’a götürmeden önce Tom Coughlin’le de görüştü ancak sonrasında taraflar başkan yardımcılığı üzerinde anlaştı.

2004 ve 2015 sezonları arasında görev yaptığı New York Giants ile iki kez (2007, 2011) Super Bowl şampiyonluğu yaşayan 70 yaşındaki Coughlin, 1995’te ligin genişlemesiyle NFL’e katılan Jaguars’ın da ilk head koçuydu. Giants ile anlaşmadan Jaguars’ı yöneten Coughlin, takımı 1996 ve 1999 sezonlarında AFC Konferans Finali’ne taşıyarak önemli başarılara imza atmıştı.

Yetenek açısından iyi bir kadroya sahip olan Jacksonville ekibinin gelecek vaat eden oyuncularının başında çaylak cornerback Jalen Ramsey, genç receiver’lar Allen Robinson, Allen Hurns ve Marqise Lee geliyor. 2011 yılında Shad Khan’ın takımı satın almasının ardından normal sezonda beş maç üzeri galibiyet sezonu göremeyen Jaguars, üçüncü kez head koç değişikliğine gitme kararı aldı. Zor bir dönemde göreve gelen bu ekip, bakalım Jacksonville ekibini kötü gidişattan kurtarabilecek mi?