Cleveland Browns sezonun son maçında karşılaştığı Pittsburgh Steelers’a uzatmalarda 27-24 yenilerek 32 takımın boy gösterdiği NFL’de sezonu en kötü dereceyle bitirdi ve 2017 NFL Draft’ında ilk sıradan seçmeyi garantiledi.

Steelers’ın Ben Roethlisberger, Le’Veon Bell ve Antonio Brown gibi yıldızlarını dinlendirdiği karşılaşmaya iyi başlayan Browns, ilk yarıda 14-0 öne geçti ve adeta ilk sıra draft hakkını istemiyormuşçasına performans gösterdi.

İkinci yarıda maça ortak olmayı başaran Steelers, son çeyrekte öne geçmesine rağmen maçın uzatmalara gitmesine engel olamadı. Uzatmalarda alan golüyle öne geçen Browns sonrasında Steelers touchdown’ına izin vererek sahadan yenik ayrıldı ve sezonu 1-15 derecesiyle tamamladı. Browns, böylelikle takım tarihinde dördüncü kez ilk sıra draft hakkına sahip olacak.

Sezonu en kötü dereceyle tamamlayan Cleveland ekibi, buna rağmen gelecek adına şanslı gözüküyor. Bu yılki draft’ta birinci sıra dışında, geçtiğimiz yıl Eagles’dan aldığı bir tane daha ilk tur hakkına sahip Browns ilk sıra hakkını oyun kurucudan yana kullanabilir.

Oyun kurucu pozisyonu dışında savunma oyuncusu da draft etmesi beklenen Browns, bu hakkını Texas A&M defensive end’i  Myles Garrett’den yana da kullanabilir. Bu yılki draft’ın en yetenekli savunma oyuncularından gösterilen Garrett, geçtiğimiz gün draft’a gireceğini açıklamıştı.

2010 yılından bu yana ilk turdan dört oyun kurucu seçen Browns’ın bu sefer oyun kurucuya yönelip yönelmeyeceği ise merak konusu. Bu seneki draft’ta öne çıkan oyun kurucular arasında North Carolina’lı Mitch Trubisky, Notre Dame’li DeShone Kizer ve Clemson’lı Deshaun Watson bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Tribusky’yi yerinde izleyen Browns yetkilileri aynı zamanda defensive end Myles Garrett’i de takip etti.

Cleveland Browns’dan sonra sezonun en kötü derecesine sahip olan San Francisco 49ers, böylece 2017 NFL Draftı’nın ikinci sırasına oturdu. Pazartesi günü kovulan head koç Chip Kelly ve genel menajer Trent Baalke’nin yerine kimin geleceği belli olmadığı için 49ers’ın bu draft hakkını hangi pozisyondan yana kullanacağı şu an için belirsizliğini koruyor.

San Francisco 49ers’ın ardından en kötü üçüncü dereceye sahip olan Chicago Bears ise bu yılki draft’da üçüncü sıradan seçecek. Bears, 1972 yılından itibaren bu yana en yüksek  draft hakkına sahip oldu. 1972’de üçüncü sıradan offensive tackle Lionel Antoine’yi seçen takımın bu seneki draft’da nasıl bir pozisyona yöneleceği henüz belli değil.

ChicagoBears’den sonra bu yılki draft’ta dördüncü sıradan seçecek olan takım ise  3-13’lük Jacksonville Jaguars. Jacksonville ekibi böylelikle bu yıl ile birlikte ilk beş içerisinden üst üste altıncı kez oyuncu draft edecek.

Normal sezonun sona ermesiyle, playoff’a yükselen 12 takım haricinde, 2017 NFL Draft’ının ilk tur sıraları da belli oldu:

1. Cleveland Browns (1-15)
2. San Francisco 49ers (2-14)
3. Chicago Bears (3-13)
4. Jacksonville Jaguars (3-13)
5. Tennessee Titans (9-7) (2016 NFL Draftı’nın ilk sırası için Rams ile yapılan takas sonrası alınan hak)
6. New York Jets (5-11)
7. San Diego Chargers (5-11)
8. Carolina Panthers (6-10)
9. Cincinnati Bengals (6-9-1)
10. Buffalo Bills (7-9)
11. New Orleans Saints (7-9)
12. Cleveland Browns (1-15) (2016 NFL Draftı’nın ikinci sırası için Eagles yapılan takas sonrası alınan hak)
13. Arizona Cardinals (7-8-1)
14. Indianapolis Colts (8-8)
15. Philadelphia Eagles (7-9) (Minnesota Vikings’le yapılan Sam Bradford takası sonrası alınan hak)
16. Baltimore Ravens
17. Washington Redskins (8-7-1)
18. Tennessee Titans (9-7)
19. Tampa Bay Buccaneers (9-7)
20. Denver Broncos (9-7)