Oakland Raiders geçtiğimiz gün Houston Texans ile oynanacak AFC wild card playoff maçında çaylak Connor Cook’un görev alacağını açıkladı.

Yılın flaş isimlerinden Derek Carr’ın sezonu kapamasının ardından takımın yedek oyun kurucusu Matt McGloin’inde geçtiğimiz hafta Denver Broncos karşısında omzundan sakatlanması çaylak Connor Cook’u ilk 11’e yükseltti.

Bu Cumartesi günü kariyerindeki ilk playoff maçına çıkacak olan Cook, “Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğim ve bunun için çok çalışıyorum. İyi bir hücuma sahip olduğumuzu biliyorum. Kendime güvenim tam.” diye konuştu.

Kariyerinde starter olarak ilk maçına playoff mücadelesinde çıkacak olan Cook NFL’de bunu yaşayacak olan ilk oyun kurucu olacak.

Cook hakkında konuşan Oakland Raiders head koçu Jack Del Rio, “Connor geçtiğimiz hafta Matt’in sakatlığı sonrası iyi iş çıkarttı. Houston Texans karşısında elinden geleni yapacağına şüphem yok. Şu an için Matt’i yedek pozisyon için hazırlıyoruz. Umarım kısa sürede yedek pozisyon için hazır olur.” açıklamasında bulundu.

2016 NFL Draftı’nda dördüncü tur yüzüncü sıradan seçilen Connor Cook, geçtiğimiz hafta Matt McGloin’in maçı yarıda bırakmasının ardından oyunu dahil olmuştu ve profesyonel kariyerinde ilk kez topla buluşma fırsatını yakalamıştı.

Broncos maçını 14/21 isabet, 150 yard, bir touchdown pası ve bir interception ile bitiren Cook iki kez de fumble yapıp topu kaybetmişti. Cook, bu maça kadar sezon içi maçlarının hiçbirinde aktif olarak takımda yer almamıştı.

14 yıl aradan sonra playoff heyecanını buruk bir şekilde yaşayacak olan Oakland Raiders, bakalım bu hafta sonu Texans karşısında çaylak oyun kurucusu ile zafere koşabilecek mi…