Pazar gecesi Orlando’da bulunan Camping World Stadı’nda oynanan Pro Bowl 2017, AFC karmasının 20-13 lük üstünlüğüyle tamamlandı. Uzun sayılabilecek bir aradan sonra tekrardan konferans karmalarını karşı karşıya getiren Pro Bowl 2017, yeni formatıyla geçtiğimiz yıllara nazaran daha keyifli bir tecrübe yaşattı.

Maçın en önemli pozisyonu bitime iki dakikadan az bir süre kala yaşandı. Yedi sayı geride olan NFC karmasında Washington Redskins quarterback’i Kirk Cousins’ın Seattle Seahawks tight end’i Jimmy Graham’a attığı pası intercept etmeyi başaran Buffalo Bills linebacker’ı Lorenzo Alexander, takımı önde olmasına rağmen topu yirmi yard taşıdıktan sonra Aqib Talib’e verdi ve Talib, end zone’a 13 yard kala Kirk Cousins tarafından durduruldu. Evet yanlış okumadınız, Kirk Cousins tarafından durduruldu.

Bu yıla kadar maçların çekişmeli geçmemesi taraftarın Pro Bowl’a olan ilgisini azaltmıştı. Görünüşe göre “AFC vs. NFC” formatı futbolseverlerin hoşuna gitti. Bu sene Honolulu/Hawaii yerine Orlando’yu tercih eden NFL, istediğini aldı ve stadın neredeyse tamamını doldurmayı başardı.

Tabi maçı izlemeye gelen 60 bin taraftar sonlara doğru stadı boşaltmaya başladı ve böylelikle Alexander’ın interception’ıyla Talib’in güzel koşusunu kaçırdı.

Karşılaşmanın en değerli savunma oyuncusu seçilen Lorenzo Alexander, “Son pozisyonda şaka yapmıyorduk. Maçı kazanmak istemiştik. Güzel bir maç oldu.” dedi. Denver Broncos’un yıldız cornerback’i Aqib Talib ise “Gerçekten güzel bir maç oldu. Sonuna kadar rekabet vardı. Bu seneki maç önceki seneye göre çok daha iyiydi. Tüm oyuncular elinden geleni yaptı.” açıklamasını yaptı.

Kazanan oyuncular evlerine 61 bin dolar götürürken kaybedenler ise 30 bin dolar ile yetindi. Maç sonunda ofansif MVP seçilen Kansas City Chiefs tight end’i Travis Kelce karşılaşmayı 36 yard ve bir touchdown ile tamamlarken kaydettiği touchdown sonrası ünü uluslararası alana taşınan Nusret, nam-ı diğer SaltBae’yi taklit etmeyi de unutmadı. Doğruyu söylemek gerekirse bu seneki Pro Bowl bir ay içerisinde izlediğimiz çoğu playoff maçından daha heyecanlı geçti.