NFL’de normal sezonun bitmesiyle yönetici ve koç kadrolarındaki değişiklikler ardı ardına gelmeye başladı. Playoff’a kalamayan altı takım koçlarının işine son verirken, koçu ile yoluna devam etmeye karar veren takımlar da yardımcı koç kadrolarında değişikliklere gidiliyor.

Mevcut head koçu ile yola devam kararı alan takımlardan biri olan Washington Redskins’de görevini korumayı başaran Jay Gruden, savunma koordinatörü Joe Barry de dahil olmak üzere, tüm savunma koçlarını işten çıkardı.

Geçtiğimiz sezon ne pas savunmasında ne de koşu savunmasında başarılı olmayı başaran ve sezonun son maçında New York Giants’a kaybederek playoff’a veda eden Redskins’in, iki yıldır savunma koordinatörlüğü görevini yürüten Joe Barry ile yollarını ayırması zaten bekleniyordu. Ancak bazılarını Gruden’ın seçtiği tüm asistanların da işten çıkarılması, yeni koordinatörün kendi ekibini kurmasına izin verileceğinin işareti olarak algılandı.

Tampa Bay Buccaneers ile 2003 yılında Super Bowl 36’yı kazanan meşhur koç Jon Gruden’ın kardeşi olan Jay Gruden, NFL’de koçluğa başlamadan önce Amerikan Arena Ligi’nde dördü oyun kurucu, ikisi de koç olmak üzere toplam altı şampiyonluk yaşadı.

2011-2013 yılları arasında Cincinnati Bengals’ın hücum koordinatörlüğü görevini üstlenen Gruden, daha sonra Redskins’in koçu olarak Arena Ligi’ndeki başarılarını NFL’de de devam ettirmeye çalıştı. Kendisi de oyun kurucu olan 49 yaşındaki koç, oyunun hücum yönünü çok iyi bilse de çalıştırdığı takımların savunmaları hiçbir zaman istenilen seviyeye çıkamadı.

Küçük Gruden, savunmasının başına getireceği yeni isimleri doğru seçemez ve önümüzdeki sezon da playoff’lara kalamaz ise Redskins’deki görevine seneye veda edebilir.