Le’Veon Bell, running back olarak oynadığı NFL’e getirdiği yeni oyun anlayışının, Stephen Curry’nin NBA’de basketbola getirdiği yeni anlayışla eşdeğer olduğunu düşünüyor.

Pittsburgh Steelers running back’i Bell, konuyla ilgili verdiği röportajda “Oyunu değiştirdiğimi düşünüyorum. Bu bağlamda, basketbolda Steph Curry ne ise Amerikan futbolu için o değerde olduğuma inanıyorum.” dedi.

Bell, ilk bakışta oldukça iddialı gözüken bu sözlerini “Yanlış anlaşılmak istemem, Stephen Curry’nin en iyi basketbol oyuncusu olduğunu düşünmüyorum ama kendisinin, basketbol sporunu uzun yıllar hatırlanacak derecede değiştirdiği bir gerçek. Şu an herkes üçlük atmak ve hatta bu üçlükleri, tıpkı Steph Curry gibi uzun mesafelerden atmayı istiyor.” ifadeleriyle yumuşattı.

Bell, hücum çizgisi oyuncularının yaptığı blokları sabırlı bir şekilde inceleyerek en iyi gördüğü gap’e (boşluk) giriyor. Running back’lerin genelde ilk iş olarak hızlı bir şekilde hücum çizgisini aşmaya çalıştığı NFL’de Bell’in bu hücum anlayışı, şüphesiz bir devrim. Genç running back’lerin kendi tarzını denemelerine de sıcak bakıyor.

Şu an Golden State Warriors’da Curry’nin takım arkadaşı olan Draymond Green, Bell’in NCAA’de boy gösterdiği dönemde yıldız running back’in forma giydiği Michigan State’in basketbol takımındaydı. Green, her iki sporcuyu da yakından tanıyan birisi olarak bu kıyaslamayı da oldukça yerinde buluyor kendisi.

Nitekim Green verdiği röportajda, “Bir koşucu olarak onun tarzı ligde daha önce görülmemiş bir tarz. Daha önce inanılmaz hızıyla Barry Sanders’ı izledik. ‘The Bus’ lakaplı Jerome Bettis’i ve onun bir koşucu olarak sergilediği fiziksel performanslara tanık olduk.” açıklamasını yaptı.

NBA’in yeni yıldızlarından Green, demecinin devamına ise “Ligde süper hızlı running back’ler de var. Ama böyle tarza sahip bir futbolcu var mı? Demek istediğim, daha önce böyle bir running back izlemedik. O özel bir koşucu ve kesinlikle bu tarzı oyunu aşıyor, izlemesi de oldukça keyifli. Ligde hiç kimse böyle koşmuyor, bunun garantisini size verebilirim. Ancak NFL’de oynayan ya da oynayacak olan ve bu yöntemi deneyecek running back’ler olacaktır.” şeklinde devam etti.

Geçtiğimiz Pazar günü Le’Veon Bell, Steelers’ın Miami Dolphins’i 30-12 skorla mağlup ettiği maçta 167 yard kaydederek Steelers tarihinde bir maçta en çok koşu yardı alan oyuncu oldu. Kendisinden önce rekoru elinde tutan isim ise Super Bowl IX’da 158 yard koşan ve Hall of Fame’e adını yazdıran Franco Harris idi.