33 yaşındaki eski Miami Dolphins defansif end/linebacker’ı Quentin Moses, Pazar günü Monroe/Georgia’daki evinde çıkan yangın sonucu hayatını kaybetti. Evde bulunan 31 yaşındaki Andria Godard ve 10 yaşındaki kızı Jasmine Goddard da kurtarılamadı.

Monroe itfaiye şefi Keith Glass basına yaptığı açıklamada, itfaiyelerine 32 km uzaklıkta bulunan eve vardıklarında, evi tamamen alevlerin sarmış olduğunu ve ulaşmalarından kısa bir süre sonra da çatının yıkıldığını belirtti. İçeri girdiklerinde Moses’ın bilincinin kapalı olduğunu ve tepki vermediğini belirten şef, Moses’ı en yakındaki hastaneye götürdüklerini ancak eski oyuncunun kurtarılamadığını bildirdi.

Kolej yıllarını Georgia Üniversitesi’nin en iyi futbolcularından biri olarak geçiren Moses, 2007 NFL Draftı’nda Oakland Raiders tarafından üçüncü turda seçildi fakat Raiders daha sezon başlamadan Moses’ı takımdan kesti. Daha sonra Arizona Cardinals ile anlaşan linebacker, birkaç hafta sonra bir daha serbest kaldı. 2007 sezonun ortalarında Miami Dolphins’in kadrosuna kattığı Moses, tüm NFL kariyerini burada geçirdi.

Moses kariyerindeki ilk sack’ini, Pittsburgh Steelers’a karşı oynadıkları maçta “Big” Ben Roethlisberger’a karşı yapmıştı. 2010 sezonuna kadar Dolphins’te yer alan Moses, kariyerini 35 tackle ve 3.5 sack istatistikleriyle bitirdi. NFL’den sonraki kariyerini ise Reinhardt Üniversitesi’nde asistan koç olarak sürdürdü.