Oakland Raiders, takımı 14 yıl aranın ardından playoff’a taşımayı başaran head koç Jack Del Rio’nun sözleşmesini dört yıl daha uzattığını açıkladı. Takım sahibi Mark Davis, bu kararın üzerine yaptığı açıklamada, “Koçumuzu, yaptığı işlerden dolayı ödüllendirdik ve 2020’ye kadar sözleşmesini uzattık. Bu karardan mutluluk duyuyoruz. En yukarıya çıkmak adına önemli bir hamle gerçekleştirdiğimiz için heyecanlıyız.” dedi.

Takımdaki ikinci yılında 12-4 rekoru ile Raiders’ı, Super Bowl XXXVII’de (2002) Tampa Bay Buccaneers’a karşı alınan mağlubiyetten 14 yıl sonra playoff’a taşıyan Del Rio, taraftarın çok sevdiği bir isim. Sezonun açılış maçında Saints karşısında maçın skorunu eşitlemek yerine iki sayı denemesine giden Del Rio, aldığı bu riskten dolayı taraftarlar tarafından “Black Jack” ismiyle çağrılıyordu.

Jacksonville Jaguars’da dokuz sezon head koçluk yapan Del Rio 68-71 rekoruna sahip oldu ve son yıllarda playoff’u yalnızca rüyasında görebilen Jaguars’ı 2005 ve 2007’de potaya sokmasına rağmen 2011 sezonunun ortalarında takım tarafından kovuldu.

Sonrasında ise üç yıl Denver Broncos’ta defansif koordinatörlük yapan “Black Jack”, Raiders’dan head koçluk teklifi aldı ve Oakland’ın yolunu tuttu. Del Rio’nun göreve geldiği ilk sene sezonu 7-9 bitiren Raiders, bu sezonu 12-4 ile tamamladı ve playoff’lara katıldı.

Öte yandan Del Rio önümüzdeki sezonu da Raiders ile tamamlarsa takım tarihinde 1998-2001 Jon Gruden’dan bu yana Raiders’da üç yıl kalmayı başaran ilk head koç olacak.