Miami Dolphins,  hafta içerisinde Jacksonville Jaguars ile gerçekleştirdiği takas ile tight end Julius Thomas’ı kadrosuna kattı. NFL’de yeni lig yılının 9 Mart’ta başlayacak olması sebebiyle henüz resmi olarak gerçekleşmeyen bu takasta Dolphins, 28 yaşındaki yıldız karşılığında Jaguars’a 2017 NFL Draftı yedinci tur hakkını gönderecek.

Dolphins, aynı zamanda Jacksonville ekibiyle başka bir takas daha yaptı ve sol tackle Branden Albert’ı 2018 NFL Draft’ı yedinci tur hakkı karşılığında Jaguars’a gönderdi. İki oyuncu takımların bazı prosedürlerinden başarıyla geçerse 9 Mart’ta yeni takımlarına katılacak.

Öte yandan Julius Thomas’ın, 2015 yılında Jaguars’dan aldığı beş yıl 49 milyon dolarlık sözleşmesini önümüzdeki hafta yeni takımı Miami Dolphins ile tekrar gözden geçirmesi bekleniyor. Jaguars’ın kadrosuna kattığı sol tackle Albert ise geçtiğimiz üç sezonda sakatlık sebebiyle toplam 13 maç kaçırdı.

Miami ekibi böylelikle tight end pozisyonundaki açığı Thomas ile kapatmış oldu. Jordan Cameron ve Dion Sims’in sürekli sakatlanması ve istenileni verememesi Dolphins’i takasa zorladı.

Dolphins head koçu Adam Gase ile daha önce Denver Broncos’da çalışan Thomas, Gase’in ofansif koordinatörlük yaptığı iki sezonda 1,277 yard ve 24 touchdown kaydetmişti. Jaguars’a büyük umutlarla alınan Thomas, 2015 yılında kendisini NFL’in en çok kazanan tight end’i yapan beş yıllık sözleşmesini Jaguars ile imzalamıştı.

Thomas’ın beklentilerin altında kalmasında sakatlıkların rolünün olduğu gibi düzensiz bir performans gösteren oyun kurucu Blake Bortles’ın da rolü bulunuyor. Jaguars’da geçirdiği iki sezonda 76 top yakalayan Thomas 736 yard ve dokuz touchdown kaydetti. Denver’da oynadığı dönemde yakalama başına 11.8 yard kaydeden Thomas, Jaguars’da ise 10 yard’ın altında kaldı.