New York Jets cornerback’i Darelle Revis, Pittsburgh’da bir soyguna katılmış olması ve karıştığı sokak kavgasındaki ağır kasten adam yaralama suçlamalarından bir gün sonra yetkililere kendi teslim olmuştu. Bir zamanların efsane cornerback’i Revis, Allegheny Bölgesi adliyesinin kararlarına göre serbest bırakıldı. Revis’in ön duruşması ise 23 Şubat tarihinde yapılacak.

31 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Perşembe günü Pennsylvania’daki Allegheny County mahkemesi tarafından ikisi adam yaralamadan, biri soygun ve bunların planlanmış birer suç olmasıyla itham edildi. Ayrıca iddialarda, bir suç olmasa da kabahat sayılan terörizm tehditleri savurduğu da yer alıyor.

NFL sözcülerinden Brian McCarthy, yaptığı açıklamalarda ligin bu konuyla ilgileneceğini belirtti. Revis, NFL’in kişisel davranış politikasına aykırı davranışları nedeniyle ceza almakla karşı karşıya kalabilir. Jets yönetimi ise olaydan haberdar olduğunu doğruladı ancak nasıl bir yol izleyecekleriyle ilgili bir açıklama yapmadı.

Pittsburgh Kamu Güvenliği departmanı, Revis resmi olarak suçlanmadan hemen önce iddia edilen olayla ilgili detayları paylaşmıştı. Bu detaylara göre Pittsburgh polisine gece 2:43’te iki kişinin bilincini kaybedene kadar dövüldüğü ihbar edildi. Daha sonra bu iki kişi, Revis ve yanındaki bir adam tarafından darp edildiğini söyledi.

Departmanın yayınladığı raporda, “Yapılan soruşturmalara göre 22 yaşındaki mağdur, E. Carson sokağında yürürken NFL’de oynayan cornerback Revis’e benzeyen birine rastladığını ve ona Revis olup olmadığını sorduğunu, onun da bunu doğruladığını belirtti. Sonrasında bu kişi telefonuyla video çekmeye başlayıp Revis’i takip etmeye devam ettiği belirtildi. Bir süre sonra Revis telefonu elinden alıp videoyu silmeye çalıştı.” ifadelerine yer verildi.

Raporun devamında ise yaşanan olay, “21 yaşındaki diğer mağdur, arkadaşının telefonunu almaya çalıştı. Bunun ardından Revis telefonu yola attı ve sözlü bir tartışma başlattı. Daha sonra biri Revis’e yardımcı olmak amacıyla olaya dahil oldu. Mağdurlar bu noktada saldırıya uğradıklarını ve bir sonraki hatırladıkları şeyin polisle konuşmaları olduğunu belirtti. Tanıklar, bu iki kişinin en az 10 dakika bilinçsiz kaldıklarını da belirtti. Polis memurları cep telefonundaki videoları incelediğini ve bu kişinin Revis olduğunu doğruladıklarını kayıtlara geçirdi.” şeklinde anlatıldı.

Yedi kez Pro Bowl dört kez de Firrst-Team All-Pro takımlarına seçilmeyi başarsa da geçtiğimiz sezon eski günlerinden oldukça uzak bir performans çizen Revis’in bu vukuatı, Jets tarafından serbest bırakılma riskini oldukça yükselteceğe benziyor.