Pazar günü oynanacak Super Bowl öncesi Atlanta Falcons oyuncularından iddialı açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hafta başı New England Patriots savunmasına meydan okuyan Falcons running back’i Devonta Freeman sonrası, Julio Jones’dan da çok iddialı bir açıklama geldi.

Bazı soruların cevabı kısadır. Julio Jones’da böyle düşündü ki kendisine sorulan “Ligde seni savunabilecek oyuncu var mı?” sorusuna kısa cevap verdi ve “Teke tek oyunlarda beni kimsenin savunacağını sanmıyorum.” dedi.

Düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Jones, New England Patriots maçı hakkında da konuştu ve “Beni teke tek savunabilecekler mi, bilmiyorum. Ne yapacaklarını hepimiz göreceğiz.” dedi. NFC Finali’nde Green Bay Packers secondary’sini komik duruma düşüren Jones, çoğu pozisyonda teke tek savunulmuş ve durdurulamamıştı.

Güçlü fiziği ile öne çıkan yıldız receiver’ın topla buluştuktan sonra gösterdiği performans da kendisini teke tek savunmayı neredeyse imkansızlaştırıyor. Patriots’ın da Jones’u safety yardımı ile savunması bekleniyor. Aksi takdirde işler Patriots adına hoş olmayabilir.

Julio Jones’u savunmanın zor olduğundan bahseden Chargers cornerback’i Casey Hayward da açıklamalarının devamında “Jones’u savunmak için her pozisyonda safety yardımına gerek yok. Hücumu çok iyi olan bir takımdan bahsediyoruz. İleride çok güçlü silahları var.” ifadelerine yer verdi.

Patriots daha önce güçlü hücum takımlarına karşı cornerback Logan Ryan ile safety Devin McCourty’yi birinci receiver için kullanırken Malcolm Butler’ı ise ikinci receiver için görevlendirmişti.

Falcons maçı için konuşan Butler, kendisinin Jones’u teke tek savunup savunmayacağını henüz kararlaştırmadıklarını söyledi. Sanırım, bizde bunu Pazar günü sahada göreceğiz. Patriots head koçu Bill Belichick ve savunma koordinatörü Matt Patricia’nın nasıl bir strateji ile sahaya çıkacağı merak konusu. Tabii Jones’u durdurmak Falcons’ı durdurmak için yetmiyor. Bunu tüm sezon boyunca gösteren Matt Ryan ve arkadaşları bakalım sezonun en büyük sınavında başarılı olacak mı?