Bildiğiniz üzere, sahada oynana Amerikan futbolunun yanında Super Bowl gecelerinin sahne performansları da çok konuşulur. Geçtiğimiz Pazar gecesi oynanan 51. Super Bowl’da da dünyanın en büyük sahnelerinden birisini, ilginç kostümleri ve çılgın sahne şovlarıyla bilinen Lady Gaga devraldı. Özel konuk olarak Tony Bennett’in geldiği ve geri sayımı yaptığı sahne şovunda Lady Gaga, 13 dakikalık Super Bowl sahnesinin hakkını fazlasıyla verdi.

Stadyumun çatısında şovuna başlayan Gaga, “God Bless America” ve “This Land is Your Land” parçalarının birkaç farklı versiyonunu söyledikten sonra Amerikalıların ‘andı’ sayılan bağlılık yemini “The Pledge of Allegiance”‘ı okurken gökyüzünde yapılan ışık şovunda 300 drone Amerikan bayrağını oluşturdu ve hem sahadaki hem de ekran başındaki milyonlarca Amerikan futboluseverin milli duyguları kabardı. Daha sonrasında ise Lady Gaga, kendisine bağlı olan kabloların yardımıyla stada adeta uçarak indi.

Stada indiğinde kariyerinin en başından beri çıkardığı hit’leri kapsayan bir mix yapan Gaga, “Edge of Glory”, “Poker Face”, “Born This Way”, “Telephone” ve “Just Dance” şarkılarını söyledi.

Sahnenin her yerinde kendini gösteren Gaga, önce yoğun efor içeren bir performans sergiledi. Sonrasında piyanoya oturan Gaga, “Nasıl gidiyor Texas? Sizi iyi hissettirmek için buradayız.” cümleleriyle hal hatır sorduktan sonra yeni albümü “Joanne”in en popüler olan şarkısı “Million Reasons”ı söyledi.

Sonrasında mayo şeklindeki kostümünü değiştirerek Amerikan futbolu oyuncularının shoulder pad’ine benzeyen bir büstiyer giyen Gaga, sahnede patlayan fişeklerin eşliğinde 2009 yılında çıkardığı hit’i “Bad Romance” i sahneledi. Şarkıyı bitirirken sahneye kurulan hafif yükseklikteki platforma çıkan Lady Gaga, kendisine doğru atılan Amerikan futbolu topunu yakalayarak platformdan atladı ve şovunu bitirdi.

Super Bowl öncesi birçok kişi, son zamanlarda yeni başkan Donald Trump karşıtı yaptığı açıklamaları ve protestolarıyla gündeme gelen Gaga’nın halftime şovuna politik bir mesaj katacağını düşünüyordu. Ancak Gaga LGBT temalı şarkısı “Born This Way”i söylemenin dışında Trump’ın son zamanlarda aldığı kararlar ya da söylemlerine karşıt hiçbir harekette bulunmadı.

Geçtiğimiz hafta yaptığı Super Bowl basın açıklamasında ise pop yıldızı, “Super Bowl gecesi yapacağım şovda kariyerim boyunca yaptıklarımdan farklı bir şey yapmayacağım. Eşitliğin ruhuna ve bu ülkenin sevgi, şefkat ve merhametine inanıyorum. Benim performansım da bu felsefelerin çevresinde hazırlandı.” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamasına bu şovu hayranlarıyla paylaşacağı için heyecanlı olduğunu belirterek devam eden sanatçı, sahneyi paylaştığı onlarca gence ithafen “Gerçekten bu şovun bana verildiğini değil, taraftarlarıma verildiğini hissediyorum. Aslında, cool çocukların masasında yer bulamayan o çocuk, 13 dakikalığına da olsa sahnede kendine bir yer bulabilecek ve bunu onlara sağlayabildiğim için oldukça heyecanlıyım.” açıklamasını yaptı.

Drone şovu ve Reliant Stadyumu’nun çatısından yaptığı atlayış ile Super Bowl devre arası şovlarına yepyeni bir boyut kazandıran Gaga, Pazar gecesi sergilediği performansla daha önce Super Bowl’larda sahne alan Beyonce, Bruno Mars, U2 ve Coldplay gibi dünyaca meşhur isimleri gölgede bıraktı diyebiliriz.