2017 NFL Draftı sınıfının en yetenekli savuma oyuncularının başında gelen Texas A&M defensive end’i Myles Garrett, doğduğu şehrin takımı Dallas Cowboys’ta forma giymek istiyor.  Garrrett, önceki günlerde çektiği videoda Cowboys takım sahibi Jerry Jones’dan birinci sıra seçimi için Cleveland Browns ile takas yapma çağrısında bile bulundu.

Videoda Jerry Jones’a hitaben; “Sana sesleniyorum Jerry. Bu işi koç Garrett (Jason) ile birlikte gerçekleştirin. Tony Romo ve birkaç draft seçimi karşılığında Cleveland ile anlaşabilirsiniz. Dak Prescott zaten halihazırda takıma liderlik yapıyor. Dallas’ta oynamayı çok istiyorum.” diyen genç oyuncu, Cleveland’a gitmemek için adeta her yolu deniyor.

Browns 2011 yılında altıncı sıra hakkını Atlanta Falcons’a göndermiş ve Falcons’ın Julio Jones’u draft ettiği o seçim hakkı karşılığında Falcons’ın 2011’deki birinci, ikinci ve dördüncü tur haklarını; buna ek olarak da 2012’deki ilk tur hakkını almıştı. Ancak buna rağmen “pick zengini” Browns, bu kritik haklarını iyi değerlendirememişti. Geçtiğimiz sene ise ikinci sıra hakkına sahip olan Cleveland, Philadelphia Eagles ile takasa girmiş ve Eagles Carson Wentz’i seçmişti.

Savunmada büyük sıkıntıları olan Browns’ın bu yıl Garrett’ı seçeceğine çoğu kişi tarafından kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan Browns’ın tıpkı önceki yıllarda yapmış olduğu takaslar gibi bu hakkını da işine gelirse takaslayabilir. 1.96 boyunda olan Garrett’ın atletik bir yapıya sahip olması kendisini bu yılki draft’ın önemli oyuncularından birisi kılıyor. Bakalım genç oyuncunun çağrısı Dallas Cowboys tarafından yanıt bulacak mı?