Kendisi de eski bir oyun kurucu olan Jim Harbaugh’un oyuncularını motive etmeyi en iyi bilen koçlardan biri olduğu tartışmasız. Üniversitesinin reklamını yapmak ve kaliteli oyuncuları çekmek için de değişik yollar deneyen Michigan Wolverines head koçu, geçen sezon Florida’da kampa girmiş ve büyük bir tartışma başlatmıştı.

Pek çok üniversite koçunun, bu tip kampların yerel yetenekleri kaçırdığını ve haksız rekabet yarattığını iddia etmesi sonucunda başka eyalette kamp yapmak yasaklanmıştı. Ancak bu yasak tabii ki Jim Harbaugh’u durdurmadı.

Nisan ayında, okul yılının bitmesinin ardından bir hafta Roma’da kampa girecek olan Michigan Wolverines Amerikan futbolu takımı, yapacağı üç antrenman için AS Roma futbol kulübünün tesislerini kullanacak. Takım ayrıca tarihi ve kültürel geziler yaptıktan sonra Amerikan Ordusu personeli ile de buluşacak.

Konuyla ilgili konuşan Harbaugh “Yurt dışı tecrübesi, günümüzün global ekonomisine hazırlanan öğrenci-oyuncularımız için çok faydalı olacak. Hedefimiz, onları okul sonrası hayata hazırlamak için gereken her şeyi yapmak. Öğrenci-oyuncularımız, bu harika fırsatı yakalayarak yurt dışında okulumuzu ve ülkemizi temsil edecekleri için çok mutluyum.” dedi.

Eski başarılı günlerine dönmeyi hedefleyen San Francisco 49ers, kötü geçen sezonların ardından 2011 senesinde, Stanford Üniversitesi’nin başarılı koçu Jim Harbaugh ile anlaşmaya varmıştı.

Stanford ile Orange Kupası’nı kazandıktan beş gün sonra 49ers’ın başına geçen Harbaugh, ilk üç sezonun hepsinde NFC şampiyonluk maçında boy göstermişti. 2012 senesinde Kaepernick’in yıldızını parlatarak takımını Super Bowl’a taşıyan başarılı koç, kardeşi John Harbaugh’un çalıştırdığı Baltimore Ravens’a yenilerek sahadan üzgün ayrılmıştı.

Son senesinde Genel Menajer Trent Baalke ile yaşadığı sorunların sahaya yansıması sonucu 2014’ü sekiz galibiyet ile tamamlayan Harbaugh, sezonun bitmesiyle Michigan Üniversitesi’nin başına geçmişti.

Her hareketi ile olduğu gibi 2016 yılındaki dokuz milyon dolarlık kazancıyla da ilgi odağı olan Harbaugh, tüm konuşulanlara rağmen başarılarına devam ediyor. Tom Brady’nin de kolej yıllarında formasını giydiği Michigan ile ilk yılında Citrus kupasını kazanan koç, bu sezonu ise en önemli iki yıldızından yoksun olarak çıktığı Orange kupası finalinde 33-32 yenilerek tamamladı. Sloganı “İnsanoğlunun görmediği bir hevesle!” olan başarılı koç bakalım NFL’e ne zaman geri dönecek?