New England Patriots’ın Atlanta Falcons’ı yirmi beş sayı geriden gelip mağlup ettiği Super Bowl 51’in en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Tom Brady, kariyerinde bu başarısını dördüncü kez tekrar etti. Durumdan mutlu gözüken Brady, yaptığı açıklamada ise running back James White’ın ödülü daha çok hak ettiğini söyledi.

Galibiyette büyük rol oynayan White, karşılaşmayı 110 yard ve biri uzatmada Patriots’a şampiyonluğu getiren touchdown olmak üzere üç touchdown ile tamamlarken on dört kere de top yakalayarak Super Bowl tarihinde bir ilke imza attı.

White hakkında konuşan Brady, “Ödülü James’in hak ettiğini düşünüyorum. Kendisi benim en büyük oğlum gibi. Her şeyi mükemmel yapıyor. Dion (Lewis) sakatlandığından beri görevini en iyi şekilde yerine getirdi. James, benim en iyi takım arkadaşım ve onunla gurur duyuyorum.” sözleri ile genç yıldızı methetti.

Dion Lewis ve James White’ın Patriots hücumu için önemine de değinen Brady, “Sezon boyunca muazzam işler yaptılar. Rakip takım oyuncuları için gerçekten zor eşleşmeler. Bunun nedeni de koşu oyununa yaptıkları katkı ve aynı zamanda çok iyi pas hücumuna adapte olmaları. Running back koçumuz Ivan Fears da çok iyi iş çıkarıyor. Takım arkadaşlarımızı her maça çok iyi bir şekilde hazırlıyor.” dedi.

25 yaşındaki White, 2014NFL Draftı’nda Patriots tarafından dördüncü tur 130. sıradan seçilmişti. White, running back olmasına rağmen bu sezon 60 kez top yakalamış ve beş de touchdown kaydetmişti.