Geçtiğimiz yıllarda Kansas City Chiefs, running back pozisyonlarda aldığı irili ufaklı risklerle başarıyı yakalamaya çalıştı. Geride bıraktığımız hafta, başka bir running back ile aynı riski almaya karar veren Chiefs ekibi, 2016 yılında üç takım değiştiren running back C.J. Spiller ile sözleşme imzaladı.

29 yaşındaki Spiller bu sözleşmeyle; Spencer Ware, Charcandrick West ve Darrin Reaves’in olduğu running back kadrosuna katılmış oldu. Geçtiğimiz Salı günü takım tarafından serbest bırakılan Charles dışında bu isimlerin hepsi, free agent olarak çok pahalı denemeyecek rakamlarla sözleşme imzalamıştı.

Kolej yıllarını Clemson’da oynayan ve hızıyla bilinen Spiller, 2010 NFL Draftı’nda 40 yard’ı 4.37 saniyede koşmuş ve Buffalo Bills tarafından ilk tur dokuzuncu sırada seçilmişti. Bunun ardından beş yıl Bills’de oynayan Spiller, 668 kez koşup 3,321 yard kat etmiş be 12 touchdown ile Buffalo’daki kariyerini bitirmişti.

Ligdeki en iyi sezonunu 2012 senesinde geçiren tecrübeli futbolcu, kariyer rekoru olan 1,244 yard’ı bu sezonda koşmuştu. Bununla birlikte aynı sezon, 43 pas yakalamıştı ve ilk Pro Bowl takımına bu sezonda seçilmişti.

Sakatlık nedeniyle kısa süren 2014 sezonundan sonra Spiller, New Orleans Saints ile dört yıllığına 18 milyon dolarlık bir sözleşme imzaladı. Sözleşmeden hemen sonra hazırlık kampında Spiller dizinden sakatlandı ancak buna rağmen 2015 sezonunda 13 maça çıktı. Bu sezonu 36 koşu oyununda 112 yard ve 34 pas oyunuyla 239 yard ilerleyerek sadece touchdown ile bitirdi.

2016 sezonu öncesi ise Spiller, hazırlık kampında görülse de sezonun başında kendini gösteremedi. Kendisinden daha genç olan Tim Hightower, Travaris Cadet ve Daniel Lasco’nun takımda daha büyük roller oynamasıyla Mark Ingram’ın yedeği olma fırsatını kaçıran Spiller, deyim yerindeyse takımdan silindi. Sezon başladıktan kısa bir süre sonra da Saints, Spiller ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Bir iki hafta sonra Seattle Seahakws ile anlaşan Spiller, Ekim ayının sonlarında buradan da serbest bırakılmadan önce, oynadığı iki maçta üç koşu denemesi gerçekleştirirken Seahawks kariyerini yalnızca dokuz koşu yard’ı ile kapattı. Seahawks’tan ayrılışını takiben bir hafta sonra New York Jets ile anlaşan Spiller, burada da sadece dört maça çıkabildi ve Aralık ayının başlarında serbest kaldı.

Bakalım geçen sezondaki bu tutunamayan performansından sonra Spiller’ın Kansas City Chiefs’deki ömrü ne kadar olacak?